изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:24 EEST
ПРОДЪЛЖАВА ПУБЛИЧНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА НОВО ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ    
ИкономикаОбщина Добрич удължи до 29 януари срока за публично обсъждане на проекта за Правилник за дейността на Общинско предприятие "Комуналстрой". Това стана след като областният управител Детелина Николова върна за повторно обсъждане решението на Общинския съвет за създаване на общинско предприятие „Комуналстрой” и за приемане на Правилник за неговата дейност. Решението е гласувано на последното заседание на местния парламент от 20 декември.


Мотивът за неговата отмяна с указание за повторно обсъждане е, че през декември община Добрич е определила 14-дневен срок за публично обсъждане на правилника, а според нормативната уредба срокът трябвало да продължи един месец. Правилникът вече е обявен за повторно обществено обсъждане и в него са регламентирани предметът на дейност, структурата и организацията на работа в бъдещото общинско предприятие. „Комуналстрой” няма да е юридическо лице,  ще е приемник на обявеното в ликвидация общинско дружество „Комуналефект”.
С Решение от юни миналата година Общинският съвет на град Добрич бе прието да бъде прекратена дейността на търговско дружество „Комуналефект” ЕООД и да бъде открита процедура по ликвидацията му. Със същото Решение бе прието и да се отпочне процедура по създаването на общинско предприятие, което да бъде приемник на дейността на „Комуналефект” ЕООД – в Ликвидация. Мотивът е, че за изпълняване на текущи ремонти и поддръжка на общинско имущество - имоти и инфраструктура, е необходим изпълнител, който да действа оперативно, с минимални разходи на времеви и финансови ресурси. Приемането на Правилник за дейността на ОП „Комуналстрой” е с цел регламентиране на общите положения, предмета на дейност, наименованието и седалището, управлението и представителството, структурата на предприятието, както и правата и задълженията на неговия директор и организацията на отчетността и контрола по отношение на дейността. Чрез създаването на ОП „Комуналстрой” ще бъде подсигурено изпълнението на широк кръг дейности по отношение на изграждането, ремонта и поддръжката на общинско имущество от специализирана структура към общината и това ще намали необходимостта от външно възлагане за извършването им, се посочва още в докладната записка от кмета.
Предприятието ще се занимава с изграждане, поддържане и ремонт на общинската инфраструктура, с аварийно поддържане на уличното осветление, транспорт на отпадъци, почистване на микросметища и др. Ще се ръководи от директор, който ще е второстепенен разпоредител с бюджетни средства. Директорът се назначава от кмета след провеждане на конкурс. В предприятието ще работят 20 души. Със създаването на ОП „Комуналстрой” се цели постигане на по-добра оперативност, ефективност и икономичност на извършваните дейности, смятат в общинската управа. НДТ
 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВА ПУБЛИЧНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА НОВО ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди