изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:08 EEST
До 0.5 МЛН. ЛВ. ДЪЛГ ЩЕ ПОЛЗВА ОБЩИНА БАЛЧИК ЗА РЕКЛАМНИ ФИЛМИ    
Новини

Максимум половин милион лева дълг ще ползва Община Балчик за разплащане на проекта за излъчване на рекламни филми, съобщи главният счетоводител на администрацията Михаил Димов на провелото се обществено обсъждане.



Европейският проект се нарича „Пре­д­с­та­вя­не на ре­ги­о­нал­но­то кул­тур­но на­с­ле­д­с­т­во в 3 D” и общата му стойност е почти 1,5 млн.лева по но­ва­та про­г­ра­ма за тран­с­г­ра­ни­ч­но съ­т­ру­д­ни­че­с­т­во между Румъния и Бъл­га­рия. Партньор е побратимената ру­мън­с­ка­ об­щи­на Ман­га­лия, която разполага със същия финансов ресурс.

Из­пъл­не­ни­е­то му тря­б­ва­ше да стар­ти­ра миналото лято с из­лъ­ч­ва­не на про­же­к­ции на фа­са­да­та на ста­ра­та мел­ни­ца край брега в Балчик, но об­жал­ва­не на про­це­ду­ра­та пред Ко­ми­си­я­та за за­щи­та на кон­ку­рен­ци­я­та и пред Върховния административен съд сто­пи­ра дей­но­с­ти­те.

Кредитът се поема за оси­гу­ря­ване на обо­ро­т­ни сре­д­с­т­ва, връщането ще е с европейски пари.

Прожекциите на 10-те двеминутни триизмерни филма се предвиждат в две активни сезона, до 2018 г., обясни Димитър Димитров – част от екипа на проекта.

Филмите, които ще се излъчват на фасадата на мелницата, ще бъдат на български, английски и румънски език. Няма да са необходими специални очила. Ще представят историята на Балчик и забележителностите в околността.  След като проектът приключи филмите ще бъдат прожектирани в специално обособена зала в мелницата.

Паралелни излъчвания ще има в културния център на Мангалия. Румънската община също не успя да стартира изпълнението миналото лято заради възлагането на поръчката.  НДТ

 


Сходни връзки

До 0.5 МЛН. ЛВ. ДЪЛГ ЩЕ ПОЛЗВА ОБЩИНА БАЛЧИК ЗА РЕКЛАМНИ ФИЛМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди