изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-06 @ 20:03 EEST
ДОБРИЧ СЕ ОБЯВЯВА СРЕЩУ ИЗГРАЖДАНЕ НА БЕЖАНСКИ ЦЕНТРОВЕ И ЗАСЕЛВАНЕ НА НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ    
НовиниДекларация против изграждането на бежански центрове от отворен и затворен тип и заселване на нелегални имигранти  на територията на град Добрич ще гласува на предстоящото си заседание в края на месеца Общинският съвет. Предложението е внесено от общинските съветници от  “ВМРО – БНД” Йордан Йорданов и Пламен Йорданов.
Добрич от птичи поглед. Снимка с дрон: Светослав Петков 2.05.2016 Паметникът на Хан Аспарух в Добрич, 19.01.2016.
Снимка с дрон: Светаслав ПЕТКОВ Обновеният градски парк "Св. Георги" в Добрич Църковният храм "Свети Георги"


В мотивите си те посочват, че България е потърпевша от безпрецедентен за последните десетилетия мигрантски поток на граждани от Близкия Изток, които навлизат нелегално на територията на страната ни, пресичайки без позволение държавната ни  граница и нарушавайки законите на страната. „Хиляди нелегални имигранти с етническа, религиозна и културна принадлежност нямаща нищо общо с традиционните за страната ни общности и в момента се намират на територията на Република България и българските данъкоплатци са принудени да плащат тяхната издръжка. Стотици са задържаните на територията на Добричка област нелегални имигранти, повечето при опит да преминат нелегално българо-румънската граница“, заявяват вносителите.
Предвид намеренията за създаване на нови бежански центрове и обстоятелството, че област Добрич е граничен район, двамата общински съветници подчертават смятат, че Общинският съвет на град Добрич трябва да приеме декларация, с която да изрази своето несъгласие с разкриване на бежански центрове и трайно заселване на нелегални имигранти на територията на Общината.
„Гражданите на Добрич са категорично против обособяването на бежански центрове от отворен или затворен тип и настаняването на имигранти в града. Смятаме, че Общинския съвет трябва да се съобрази с общественото мнение по този въпрос и да приеме предлаганата декларация“, посочват вносителите. Те припомнят, че в края на миналата година подобни декларации бяха приети от Общинските съвети на редица български общини.
Предложеният текст на декларацията е следният:
„Ние, общинските съветници от община град Добрич, сме категорично против изграждането на бежански центрове от отворен или затворен тип и настаняването на имигранти на територията на общината. Считаме, че евентуални действия в тази насока трябва задължително да бъдат съобразени с мнението на гражданите на Добрич. Поради това настояваме пред бъдещите правителства на Република България, да не се взимат решения за разкриване на имигрантски центрове от открит или закрит тип на територията на община град Добрич, както и да не се настаняват временно или постоянно имигранти в други обекти, собственост на Държавата.
Предвид собствените ни икономически, финансови и социални проблеми, категорично сме против превръщането на Община град Добрич в жертва на нарастващата международна и хуманитарна криза. Декларираме, че НЕ желаем на територията на община град Добрич да се настаняват лица с различна религиозна, етническа и културна принадлежност от чужди държави в центрове за настаняване, общежития или други организационни форми за настаняване на чужденци с предоставено убежище или международна закрила.
Изразяваме готовността си да предприемем всички позволени от закона действия, за да не допуснем изграждане от страна на централната държавна власт на подобни центрове на територията на община град Добрич. Категорично заявяваме, че за решаването на въпроси, касаещи местната сигурност, от приоритетно значение е мнението на местното население. Никой няма право да налага на обществото решения, които изискват широко и открито обществено обсъждане или дори провеждането на местен референдум.
Декларираме, че единно ще работим в тази насока и призоваваме Правителството и държавните институции да се съобразяват с мнението на гражданите и местната власт при вземането на решения относно разрешаването на проблема с нелегалната имиграция“. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ОБЯВЯВА СРЕЩУ ИЗГРАЖДАНЕ НА БЕЖАНСКИ ЦЕНТРОВЕ И ЗАСЕЛВАНЕ НА НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди