изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:43 EEST
BBC: Тръмп иска данък върху вноса от Мексико да плати за стената по границата    
По светаВашингтон. Президентът Доналд Тръмп ще иска 20% данък върху стоките внасяни от Мексико и да се използват приходите от него за изграждане на стената по границата, каза говорител на Белия дом, цитиран от BBC. Планът беше оповестен малко след като мексиканският президент отмени посещението си във Вашингтон, заради спор по въпроса кой да плати за стената.  Да накара Мексико да плати за съоръжението беше сред предизборните обещания на Тръмп.


Говорителят на Белия дом Шон Спенсър каза пред репортери, че държавният глава е обсъждал плана със законодатели и те обмислят да го направят част от пакет данъчни реформи, който Конгресът на САЩ да разгледа. По думите му, такъв данък може да генерира приблизително 10 млрд. долара данъчни приходи на година.

Вашингтон/Мексико. Президентът Доналд Тръмп подписа на 25 януари заповед за построяване на стена по южната американска граница с Мексико. Президентът на Мексико Енрике Пеня Нието осъди решението. Той заяви, че „оплаква“ плановете за заграждението и допълни, че Мексико не вярва в стени“. Но тогава той не спомена за отмяна или отлагане на визитата си във Вашингтон на 31 януари за среща с новия американски президент.
Събитията ескалираха, след като Доналд Тръмп заяви, че „ако Мексико не желае да плати за необходимата стена, най добре ще е да отмени подготвяната среща“. „САЩ имат търговски дефицит в размер от 60 млрд. долара с Мексико. Споразумението за НАФТА е едностранно споразумение от самото си начало с голям брой загубени работни места и компании“, заяви той.
В отговор Пеня Нието отмени срещата. „Информирах Белия дом, че няма да участвам на работната среща, която трябваше да се проведе следващия вторник с Тръмп във Вашингтон“, пише в коментар на мексиканския президент на страницата му в социалната мрежа „Туитър“.
В отговор Тръмп излезе с коментар, че преговорите са щели да бъдат при всички условия "безплодни". „Ако Мексико няма да се отнася към САЩ с уважение, подобна среща би била безплодна и аз искам да поема по друг път. Нямам друг избор“, заяви Тръмп.
Директорът на граничните патрули на САЩ Марк Морган е напуснал агенцията. Все още не е ясно дали е подал оставка или е бил помолен да напусне поста. Напускането на Морган идва ден след като президента на САЩ Доналд Тръмп обяви плановете си да построи стена на границата с Мексико и да наеме 5000 служители на агенцията. Председателят на Конгреса на САЩ Пол Райън заяви, че „макар и да има различни начини Мексико да се накара да допринесе за стената по границата със САЩ“, „САЩ ще дадат капарото за нея“ и че цената ѝ ще бъде между 8 и 14 млрд. долара;
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

BBC: Тръмп иска данък върху вноса от Мексико да плати за стената по границата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди