изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:28 EEST
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2017    
Времето Застудяването започнало през месец декември 2016 и януари 2017 ще премине и във февруари 2017, която ще обуславя студените зимни нощи и снежните дни през най-малкия месец от годината Времето през месец февруари 2017 година ще се характеризира с характерните за този период на годината студ, сняг, заледявания и много усмивки сред почитателите на зимните спортове. През последният типично зимен и същевременно най-малък месец в годината, започваме да се подготвяме за настъпването на пролетта.

През Февруари 2017 денят нараства като часовете през които слънцето грее ще се покачат с близо 20 достигащи 120-130 на месечна база. 2017 година не е високосна и месец февруари ще бъде с характерните 28 дни, през които зимата и студът ще напомнят за себе си през цялото време.
През първите десет дена от месец Февруари 2017 в страната ще преобладава разкъсаната облачност, като често може да се наблюдава и значителна. Преваляванията ще бъдат предимно от дъжд, като в по-високите места на страната дъжда ще е примесен със сняг. Около 4-5 дни се очаква засилено образуване на мъгли.

През второто десетдневие на месец Февруари 2017 се очаква застудяване, което ще напомни на хората, че Малък Сечко може и да бъде много коварен. Температурите около 16-ти февруари 2017 ще паднат рязко, като разликата между 2 дена ще е повече от 9 градуса. Застудяването обаче ще бъде краткотрайно (до 3 дена), след което се очаква времето да се стабилизира с нормалните за месец февруари 2017 температурни стойности.

В последните десет дена от месец Февруари 2017, времето ще започва леко да се подобрява, напомняйки на хората и природата че идва месец Март 2017 и пролетта.

Прогнозира се нетрайна снежна покривка, но в планините се очаква нейното повишаване. Сумата на валежите на дъжд се очаква да е малко по-голяма от нормалната за месец Февруари 2017. В равнините се прогнозират 25-30 л/кв.м, 40-65 л/кв.м за в планините и около 100 литра на квадратен метър в планините Рила, Родопи и Странджа. Безоблачните дни се запазват почти колкото тези през Януари 2017 - около 6-7, но за сметка на това мъгливите дни намаляват..

През 2017 година месец Февруари ще бъде с обичайната си месечна температура а именно: в Северна България и високите полета от -1 до 1 градуса, Южна България и Черноморието - 1-3 градуса, а в планинските райони се очаква температурите да са от минус 7 до минус 2 градуса.
Температурите ще са отрицателни и са възможни измръзвания и заледявания по високите места, бъдете внимателни при излизане в планината и носете всички необходими инструменти и екипировка за оцеляване по време на ниски температури. Във високопланинските части има опасности и от лавини от прясно навалелия сняг.
Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.
http://prognozata-vremeto.blogspot.com

Най-после! Синоптиците с радваща прогноза за февруари

Още преди да е приключил, този месец вече е най-студеният януари от 1964 г. насам. Средната температура за периода е минус 6 градуса, при обичайна средна температура за този месец 5 градуса. Тези стойности са измерени в София, където обикновено не е е най-студено, а на различните места в страната варират, обясни синоптикът от “ТВ-МЕТ” Симеон Матев, съобщава "Труд".

Той посочи, че въпреки че месецът е студен, през тази година не са регистрирани абсолютни температурни рекорди.

Синоптикът припомни, че най-близък до сегашните продължителни студове е бил януари през 2000 г., когато средната температура е била минус 4 градуса.

“Дори да са ниски, температурите все пак са нормални. През последните няколко години сякаш свикнахме на топли зими, но обикновено веднъж на 5-6 години се случва по-тежка зима”, заяви Матев. Той даде за пример последната по-сурова зима през 2012 г., когато в Кнежа са били измерени минус 29 градуса.

Синоптикът посочи, че през януари т.г. най-ниската температура в измерена в Кюстендил. Там на 8 януари градусите са паднали до минус 26.

По думите му месецът ще остане студен и през оставащите дни, но минималните температури няма да падат драстично. Те ще са средно от минус 12 до минус 7 градуса, а максималните ще са между минус 3 и 2 градуса.

Такова ще остане времето докъм 5 февруари, а след това ни очаква значително затопляне, като на места максималните температури ще достигнат 10 градуса. След повишението на температурите истинската зима отново ще напомни за себе си.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2017 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди