изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:19 EEST
В АРЕСТА ОСТАВА МЪЖЪТ ОТ КАРДАМ, ИЗТЕЗАВАЛ 9-ГОДИШНО МОМЧЕ    
Ред и сигурностРайонният съд в Генерал Тошево уважи искането на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Костадин Д. от село Кардам. Срещу 61-годишния мъж са повдигнати три обвинения - за нанасяне на лека телесна повреда, изтезаване и закана с убийство на 9-годишно дете.  Пострадалото момченце е дете на майка с две деца, която живеела на семейни начала в дома на обвиняемия.


        Според обвинението на  23 януари 2017 г. в с. Кардам, община Генерал Тошево, чрез удари с ритници и юмруци, мъжът е причинил лека телесна повреда на момчето, като деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен  начин за детето. Вследствие на побоя момчето е получило контузия на главата, сътресение на мозъка, отоци и кръвонасядания, които обусловили временно разстройство на здравето, неопасно за живота му. По време на побоя 61-годишният мъж се заканил с убийство на 9-годишното дете и го изтезавал, като му нанесъл множество удари с ръце и крака по главата и тялото.
          Наблюдаващият досъдебното производство районен прокурор заяви в съдебната зала, че майката на жертвата, живее с двете си деца в дома на обвиняемия, тъй като няма друго жилище. В момента тя и пострадалото момче са в болница, като вече са  предприети  мерки за закрила на семейството, за което ще бъде осигурено и общинско жилище.
          Защитата на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение – „подписка“. Според адвоката 61-годишният мъж досега се е грижил за детето и нанесеният побой е инцидентен случай, като деянието е извършено в състояние на афект. Защитата изтъкна, че мъжът има чисто съдебно минало и по-леката мярката за неотклонение  -„подписка“ би му дала възможност да работи, за да осигури средства за лечението на момчето.
          Пред Районния съд 61-годишният мъж заяви, че съжалява за сторено, че обича жената, с която живее на съпружески начала, както и двете й деца,  и би искал да работи, за да им осигури средства.
         Районният съд в Генерал Тошево прие, че от събраните до момента доказателства, може да се направи обосновано предположение, че  Костадин Д. е извършил престъпленията, за които са му повдигнати трите обвинения, както и че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши нови престъпления, поради което му наложи мярка „задържане под стража”. Мъжът  е направил и самопризнание, което  се потвърждава  от събраните свидетелски показания и заключението на съдебно- медицинската експертиза.
          При постановяване на най-тежката мярка за неотклонение Районният съд в Генерал Тошево отчете факта, че за всяко едно от трите повдигнати обвинения е предвидено наказание лишаване от свобода, както и обстоятелството, че мъжът  и пострадалото момче живеят в едно жилище, което поставя детето в пряка зависимост от обвиняемия. Отчитат се и събраните по делото данни, които сочат, че  обвиняемият и друг път е нанасял побои над детето и е проявявал жестоко отношение към него.
Костадин е употребявал насилие и към друго дете, съобщи за НДТ окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. Това е ставало в предходни периоди от време. Мъжът няма постоянна работа, има данни, че злоупотребява с алкохол. Няма информация насилникът да е посягал на по-големия брат на пострадалото дете, който е с психическо заболяване. Баткото се опитал да помогне на 9-годишното момченце, докато Костадин налагал детето с ритници и юмруци по главата и тялото.
Наложената мярка за неотклонение, може да бъде обжалвана в тридневен срок. НДТ

 


Сходни връзки

В АРЕСТА ОСТАВА МЪЖЪТ ОТ КАРДАМ, ИЗТЕЗАВАЛ 9-ГОДИШНО МОМЧЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди