изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:42 EEST
ТОПЕНЕТО НА СНЕГА НЕ СЪЗДАВА ОПАСНОСТ ЗА ПШЕНИЧНИТЕ ПОСЕВИ    
ЗемеделиеС топенето на снега няма опасност от удавяне на пшеничните посеви в масивите край морето, съобщи на БТА след първия обход на полетата Младен Мартинов от управата на регионалния клон на Националната асоциация на зърнопроизводителите, който е и председател на най-голямата земеделска кооперация в община Балчик.По думите му черноземът нормално поема топящата се снежна покривка, която в Балчишкия регион достига до 7-8 сантиметра, а край горските пояси - най-много до метър.

Младенов коментира, че няма и измръзнали пшеници, тъй като по крайбрежието не са регистрирани екстремно ниски температури за продължителен период. Браншовикът добави, че когато температурата в региона е паднала до 14.5 градуса под нулата, но само за седем-осем часа, пшеничните посеви са били добре вкоренени и закалени. В края на февруари ще започне и пролетното подхранване на растенията с торове.
Ако миналата зима в Добруджа бе исторически най-топлата,сега стопанската година се очертава нормална, но е много рано да се правят прогнози за зърнената реколта, каза председателят на кооперацията, която отглежда над 17 000 декара с пшеница.
През тази година в Добричкия регион - най-големия производител на хлебно зърно в страната, се очаква реколта от над 1 200 000 декара с пшеница. Обичайно областната дирекция "Земеделие" прави първото обследване на масивите през март. НДТ


 


Сходни връзки

ТОПЕНЕТО НА СНЕГА НЕ СЪЗДАВА ОПАСНОСТ ЗА ПШЕНИЧНИТЕ ПОСЕВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди