изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:12 EEST
ВЕНЦИСЛАВ ВЪРБАНОВ БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АЗПБ    
ЗемеделиеДосегашният председател на Асоциацията на земеделските производители в България и бивш народен представител от Добрич Венцислав Върбанов (АЗПБ) бе преизбран за нов тригодишен мандат начело на земеделската неправителствена организация. Това стана ясно по време на Общото събрание на АЗПБ, което се проведе на 6 февруари 2017 г. съобщиха от асоциацията.


„Във връзка със стартиралия дебат за Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. ще използваме трибуната на Петата Национална среща на земеделските производители в България и присъствието на множество колеги от браншовите организации да им предложим създаването на платформа за бъдещето на ОСП. Целта е да се формулират основните национални приоритети при воденето на дебата за бъдещето на европейските субсидии в бранша“, заяви след заседанието Венцислав Върбанов.
За заместник-председател на асоциацията бе преизбран Николай Димов. Той е един от авторитетните агробизнесмени в областта на зърнопризводството, който вече е и сред водещите животновъди у нас в направление месодайно говедовъдство. Димов развъжда едно от най-големите екологично отглеждани стада от породата Абърдийн Ангус.
След заседанието стана ясно, че Ивайло Тодоров, учредител и дългогодишен член на УС на асоциацията вече няма да бъде част от нейното ръководство. Той е бил председател на АЗПБ в периода 2004-2009 г. и изпълнителен директор от 2013 до 2016 г. Още от времето на преприсъединителния период Тодоров допринася за изграждането на нормативната база и подобряването на условията за подпомагането на земеделските производители. След един мандат в Управителния съвет на АЗПБ напуска и Станислав Йорданов, зърнопроизводител от Ямболска област.
Новите членове на ръководството на неправителствената организация предстои да бъдат представени по време на Петата Национална среща на земеделските производители в България. НДТ


 


Сходни връзки

ВЕНЦИСЛАВ ВЪРБАНОВ БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АЗПБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.86 секунди