изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:17 EEST
ИНФОРМАЦИИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА    
Спорт ИНФОРМАЦИИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА




БАРСА НА ФИНАЛ СЛЕД ТРИЛЪР С ТРИ ЧЕРВЕНИ КАРТОНА
Носителят на Купата на Краля Барселона ще има възможност да спечели трети пореден трофей от турнира, след като се класира за финала след драма в мача реванш от 1/2-финалите срещу Атлетико (Мадрид). Срещата на "Камп Ноу" завърши 1:1 и каталунците продължават напред с общ резултат 3:2. Луис Суарес отбеляза в 43-ата минута, а Кевин Гамейро изравни в 83-ата минута. В 80-ата Гамейро пропусна дузпа. Съдията не зачете редовно попадение на Антоан Гризман в 59-ата минута. Реферът показа цели три червени картона - два за Барса и един за Атлетико.
Арда Туран замени наказания Неймар. Серхио Бускетс и Андрес Иниеста останаха на пейката за сметка на Денис Суарес и Андре Гомеш. Застрашеният от санкция Лионел Меси попадна в стартовия състав на Луис Енрике. Диего Симеоне разчиташе в атака на Фернандо Торес и Антоан Гризман, подкрепяни по двете крила от Николас Гайтан и Яник Ферейра Караско.
Едва след 40 секунди се появи напрежение пред вратата на Яспер Силесен. Филипе Луиш центрира отляво, ударът на Фернандо Торес беше спрян и "синьо-червените" успяха да се справят. В петата минута Луис Суарес получи топката от Арда Туран, навлезе в наказателното поле и стреля ниско към близкия ъгъл, спечелвайки само корнер. Минута по-късно Ферейра Караско изпусна кристална възможност. Гостите пресираха високо и печелеха почти всяка спорна топка. Действията се развиваха на 90 процента изцяло в половината на домакините. В 11-ата минута страничният рефер правилно вдигна флага за засада на Гризман, който стреля опасно с глава, но Силесен спаси. Едва в последния четвърт час на първото полувреме каталунците вдигнаха процента на владение на топката и пренесоха събитията по-далеч от своето наказателно поле. В 43-ата защитниците на "дюшекчиите" трепнаха за миг и това се оказа фатално. Меси направи забележителен рейд между четирима, шутира от дъгата, Моя изби, но там беше Луси Суарес, който насочи топката в мрежата за 1:0.
Домакините започнаха по-уверено второто полувреме. В 52-ата минута Луис Суарес подаде надясно към Меси, Лео овладя грациозно, но беше спрян от Люка Ернандес в наказателното поле. В 57-ата Сержи Роберто направи изключителна глупост, заради която беше изгонен. Десният бек влезе остро в краката на Филипе Луиш, получи втори жълт картон и остави Барса с десетима на терена. Само две минути по-късно Гризман вкара прекрасен гол, който несправедливо не беше зачетен. Страничният рефер определно сбърка, подвеждайки се по подхлъзването на Жерард Пике, а иначе французинът беше в абсолютно редовна ситуация, преди да прати топката в далечния долен ъгъл. Момчетата на Ел Чоло натиснаха, а тези на Луис Енрике се прибраха дълбоко. В 69-ата минута кадровата ситуация на терена се уравновеси след втори жълт картон на Ферейра Караско. Белгиецът влезе необмислено в краката на Арда Туран в наказателното поле на домакините и заслужи втори жълт картон. В 77-ата Меси отправи страховит шут от пряк свободен удар от над 24 метра. Аржентинецът нямаше късмет и топката се отби в напречната греда, а Луис Суарес не съумя да контролира добавката. В 79-ата Пике се хвърли за шпагат в наказателното поле, не игра с топката и Гамейро хитро спечели дузпа. Потърпевшият обаче се провали от 11-метровия удар, стреляйки над вратата. Три минути по-късно отбраната в синьо-червено не се ориентира добре и изпусна Гризман, който хитро подаде към свободния Гамейро и той изравни резултата, завързвайки интригата. "Червено-белите" упражниха натиск, а каталунците се бранеха буквално в собственото си наказателно поле. В 90-ата реферът изгони Луис Суарес след втори жълт картон. Арбитърът прецени, че уругваецът удря в лицето Коке и му показа пътя към съблекалните. Това даде още по-голям стимул на гостите от Мадрид. 
В крайна сметка Барселона се пребори за място на финала, където ще срещне победителя от битката между Селта и Алавес.

ФИЛИП ЛАМ СЕ ОТКАЗВА СЛЕД КРАЯ НА СЕЗОНА
Капитанът на Байерн (Мюнхен) Филип Лам ще се откаже от футбола след края на сезона. Той има договор с шампиона на Германия до 2018 година, но няма намерение да го изпълни и ще окачи бутонките още през лятото. Бранителят, който стана световен шампион с бундестима през 2014-а в Бразилия, призна за своето решение след успеха с 1:0 над Волфсбург за Купата на Германия. В събота срещу Шалке той изигра своя мач №500 за баварците. „Ще се откажа в края на сезона”, призна 33-годишният Лам. Байерн искаше да направи Лам спортен директор веднага след оттеглянето му от терена, но той отказва, защото иска да си вземе почивка. „Реших, че не е правилният момент да заема поста като спортен директор”, обясни той.
Филип Лам е юноша на Байерн и никога не е бил собственост на друг клуб, но за два сезона беше под наем в Щутгарт като по-млад. Седем пъти е шампион на Германия, шесткратен носител на Купата на Германия, спечели и Шампионска лига с клуба, както и Световното клубно първенство. На Мондиал 2014 беше капитан на Германия при триумфа със световната купа, а веднага след това се отказа от националния отбор.

ЕДИН ГОЛ СТИГНА НА БАЙЕРН ЗА МЯСТО НА 1/4-ФИНАЛИТЕ
Байерн (Мюнхен) продължава борбата за защитата на трофея в турнира за Купата на Германия, след като се класира за четвъртфиналите. Успех с 1:0 над Волфсбург на "Алианц Арена" осигури място на баварците в следващия кръг. Дъглас Коща реализира единствения гол в 18-ата минута.
Разликата в класите беше огромна в полза на мюнхенци, и то най-вече заради безсилието на "вълците", които до 83-ата минута не показаха никакво желание за игра. Апатичните им действия доведоха до няколко опасности пред Коен Кастеелс още в началните минути. В 18-ата минута вратарят нямаше какво да стори, след като шутираната от Коща топка се отклони в тялото на Луис Густаво и залъга белгиеца за 1:0. Авансът на Байерн не провокира никаква ответна реакция у съперника за дълги периоди от мача. Баварците също не хвърляха много усилия и интересно стана чак към края. Най-близо до изравняването гостите бяха при две ситуации в 83-ата и в 85-ата минута, когато появилите се като смени Юнус Мали и  Даниел Дидави шутираха от движение, но Мануел Нойер показа защо е №1 на своя пост в света.

РОМА С НОВ КЛУБЕН РЕКОРД СЛЕД 4:0 НАД ФИОРЕНТИНА
Рома продължава със страхотното си представяне на своя „Олимпико”. Столичани разбиха у дома Фиорентина с 4:0 в дербито от XXIII кръг на Серия „А”. Така те записаха своята 14-а поредна победа вкъщи за първенство, а по този начин поставиха нов клубен рекорд. Момчетата на Лучано Спалети успяха да поведат в 39-ата минута, когато Един Джеко се разписа след пас на капитана Даниеле де Роси. Голът бе под номер 16 за босненския нападател през сезона, докато за цялата минала кампания той успя да вкара едва 8 пъти. След попадението римските „вълци” не изпуснаха инициативата и усилията им бяха възнаградени малко след почивката. В 58-ата минута Джеко бе фаулиран и Де Роси изпълни свободния удар, като сложи топката на главата на връхлитащия Федерико Фасио. След удара на аржентинеца се стигна до рикошет в гредата и до второ попадение в срещата. Четвърт час преди края на редовното време домакините проведоха образцова контраатака, при която Де Роси изведе Кевин Стротман на фланга, а той намери непокрития в пеналта Раджа Наинголан. Белгиецът овладя добре топката и с второто си докосване оформи класическото 3:0. Точка на спора сложи Един Джеко, който в 83-ата минута се възползва от комична грешка в защитата на Фиорентина и не остави шансове на вратаря с удар по диагонала.
Благодарение на успеха Рома си върна второто място в класирането, като вече има актив от 50 точки, с две повече от третия Наполи и с 4 по-малко от лидера Ювентус, макар шампионите да са и с мач по-малко. Фиорентина е с актив от 37 точки след 23 изиграни мача.

МОНАКО ПРОДЪЛЖАВА ДА ГАЗИ ВЪВ ФРАНЦИЯ
Монако записа десети пореден мач без загуба, след като спечели с 2:1 гостуването си на Монпелие от XXIV кръг на френската Лига 1. „Монегаските” имат най-силната атака във водещите европейски първенства до момента - 70 шампионатни попадения. Полякът Камил Глик откри резултата в 16-ата минута, а в 20-ата тийнейджърът Килиан Мбапе даде аванс от два гола на гостите. Домакините успяха да намалят малко след почивката, когато Виторино Хилтон (47) бе точен, а в заключителните минути останаха и с човек повече, защото Джемерсон от Монако бе изгонен.
Въпреки това обаче тимът на Леонардо Жардим удържа преднината си и така нанесе първа загуба на Монпелие с новия треньор Жан-Луи Гасе, който дебютира миналия кръг с победа с 2:1 над Бастия. След успеха си „монегаските” остават лидери в класирането с 55 точки, като имат с 6 повече от ПСЖ и Ница, макар че двата тима са с мач по-малко. Монпелие пък остана с 26 точки от 24 шампионатни срещи.

И КЛОП ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В БИТКАТА ЗА ОБАМЕЯНГ
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп има желание да работи отново с Пиер-Емерик Обамеянг и ще се опита да привлече звездата на Борусия (Дортмунд) през лятото, твърдят медиите на Острова. Интересът към габонеца в голям, като един от основните кандидати за подписа му е Манчестър Сити. Това обаче няма да откаже Клоп, който иска да подсили отбора си с доказан голмайстор. Германецът вече е взел решение да се раздели с Даниел Стъридж и парите от продажбата на английския национал ще бъдат включени в бюджета за селекция. Интерес към нападателя на Ливърпул има Уест Хам.
Договорът на Обамеянг с Борусия е до 2020-а, но той вече изрази желанието си да заиграе в друго първенство, като Премиър лийг е приоритет за него.
"Сън" твърди, че собствениците на Ливърпул са уверили Клоп, че той ще получи стабилна сума за трансфери през идното лято, за да може да направи конкурентоспособен отбор, който реално да се бори за титлата.

ЮНАЙТЕД ОТВЯ ШАМПИОНА ЛЕСТЪР И СЕ ВЪРНА В ИГРАТА 
Манчестър Юнайтед отвя с 3:0 шампиона Лестър на неговия „Кинг Пауър Стейдиъм” и записа едва втората си победа във Висшата лига през 2017 г. Отборът на Моуриньо прекъсна поредица от три равенства в първенството и регистрира втория си успех в последните 6 мача във всички турнири. Хенрик Мхитарян и Златан Ибрахимович бяха точни в края на първото полувреме, а Хуан Мата – в началото на второто. Капитанът Уейн Рууни пропусна мача от 24-ия кръг. Играчът не попадна в групата заради боледуване, съобщи сайтът на „червените дяволи”. Жозе Моуриньо реагира с три промени на нулевото равенство с Хъл в предния кръг. Като титуляри започнаха защитниците Ерик Байли и Крис Смолинг, които замениха Фил Джоунс и Дейли Блинд, докато Хуан Мата бе предпочетен пред Майкъл Карик.
Първата ситуация се откри пред Лестър в 22-ата минута, когато Варди изведе Муса на скорост, но решителна намеса на Байли предотврати по-сериозна опасност. Каспер Шмайхел запази нулевото равенство със страхотно спасяване в 35-ата минута, когато Рашфорд даде отличен пас за Погба, който стреля от движение в близкия ъгъл. Юнайтед изчака своя миг и откри в 43-ата минута. Мхитарян изпревари Хут, който остана на място, напредна мощно към вратата и не остави шансове на Каспер Шмайхел. Точно 88 секунди по-късно Златан Ибрахимович удвои аванса на „червените дяволи”, след като получи прострелно подаване на дузпата и не сбърка. Пробивът и асистенцията отдясно бяха на Антонио Валенсия. На 35 години и 125 дни шведът е най-възрастният футболист, който достига кота 15 във Висшата лига в рамките на един сезон.
Клаудио Раниери извърши две смени на почивката, а Жозе Моуриньо - една. Муса и Оказаки отстъпиха своите места на Грей и Кинг в състава на Лестър, докато Блинд замени Рохо за Юнайтед. Хуан Мата затвори мача в 49-ата минута. Двамата с Мхитарян разиграха топката на няколко пъти и испанецът намери близкия ъгъл на Шмайхел. В 83-ата минута Ибрахимович удиви с класен пас към Рашфорд, който от своя страна потърси в центъра Мхитарян, но арменецът не успя да засече топката.
Лестър записа четвърта поредна загуба във Висшата лига и няма успех през 2017 г. Само точка вече дели лисиците на Клаудио Раниери от зоната на изпадащите. Юнайтед пък се възползва от загубите на Ливърпул и Арсенал по най-добрия начин и вече е само на 2 точки от топ 4.

ГОЛЯМА КОМПАНИЯ СТАВА СПОНСОР НА ЦСКА 1948
Интересът към ЦСКА 1948 става все по-голям. След като наскоро обявиха партньорството си с Efbet, “червените” са на финалната права да подпишат договор за спонсорство с още една фирма, информира Sportal.bg. Медията знае коя е фирмата, но на този етап няма да я назовава, тъй като все още няма официално потвърждение. ЦСКА 1948 води преговори с една от най-мощните компании. Фирмата не е чужда на българския спорт, тъй като от доста време помага за неговото развитие. Преди известно време шефовете на ЦСКА 1948 са пратили до въпросното сдружение план за развитието на първия отбор и ДЮШ на клуба. От фирмата са останали впечатлени от идеите на ръководството на “червените” и именно поради тази причина са стартирали преговори между двете страни. Голяма е вероятността компанията да се насочи към ДЮШ на ЦСКА 1948 и да поеме издръжката на подрастващите.   


 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди