изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:04 EEST
ОТДАВАТ ПОД НАЕМ ПЛАЖ В КРАНЕВО    
НовиниЗа шест морски ивици няма да могат да бъдат проведени процедури за концесии и вероятно ще се върви към подготовката на търгове за отдаване под наем. Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова. Един от тези плажове е на територията на област Добрич - „Кранево-централен“.

Другите са „Варна-централен“, „Къмпинг Юг“, „Св. Влас-болница“, „Ахтопол-север“ и  „Росенец-север“.
Осигуряваното на нормалното протичане на летния туристически сезон е основен приоритет, подчерта Балтова. За мен е важно и намаляването на броя на неохраняемите плажове, уточни тя.
Към момента на концесия са отдадени 49 морски плажа. За пет пясъчни ивици предстои да бъдат подписани договори, а по три има подадени жалби.
Подобряване качеството на административното обслужване в туризма и националната туристическа реклама и международно сътрудничество са другите приоритети, по които ще работи министърът на туризма. Ще се работи и по системата за единна туристическа информация, която е важна за изсветляването на бранша, обясни Балтова. Тя ще работи и по промените в Закона за туризма, които се отнасят до предложението за въвеждане на гаранционен фонд за туроператорите паралелно със застраховането.
До две седмици ще бъде свикан междуведомствен съвет за кадрите в туризма. Подобряването на качеството на туристическата услуга е изключително важно за сектора, като за целта трябват професионално подготвени кадри, заяви Балтова. НДТ


 


Сходни връзки

ОТДАВАТ ПОД НАЕМ ПЛАЖ В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди