изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:16 EEST
ВЪЗПИТАНИЦИ НА ФСГ "В. ЛЕВСКИ" ПОДЕХА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА БОЛЕН СЪУЧЕНИК    
Новини Възпитаници на финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" в Добрич започнаха кампания за набирането на средства за лечението на своя съученик Божидар Георгиев. Момчето е дванадесетокласник, профил "Търговия". Диагнозата му в момента е хемангиоперицитом на максиларния синус.

Разбрахме, че диагнозата му е поставена за втори път и решихме да започнем да събираме средства, разказа за НДТ съученичката на Божидар Наталия. Така учениците поставят касички в ФСГ "Васил Левски" и на няколко места в града. В тях вече има над 2 000 лева, някои още не са отворени. Учениците се свързват с волейболен клуб "Добруджа 07", от където откликват на апела им за помощ на последния мач - с Нефтохимик", се събират около 2 500 лева. Вчера във финансово-стопанската гимназия стартира поредната инициатива - базар по повод Свети Валентин. На него се продават валентинки, сладкиши, бонбони и различни предмети. Съучениците на Божидар се свързват с три училища в Добрич - ЕГ "Гео Милев", ПМГ "Иван Вазов" и СУ "П. Р. Славейков", от където също откликват на апела им и заявяват, че ще помагат при набирането на средства. На 13 февруари в СУ "П. Р. Славейков" ще се проведе концерт в подкрепа на Божидар. В двете гимназии съучениците на болното момче посещават класовете с касичка и набират средства, а от средното училище им поискват банковата сметка.

Божидар Георгиев заболява през август м. г., разказа за НДТ сестра му Гергана Георгиева. Получава обилно кръвотечение от носа и първоначално лекарите предполагат, че става дума за друго заболяване. Диагнозата е поставена при операцията, която е извършена същия месец в УМБАЛ "Царица Йоана" в София. Туморът е отстранен, но се появява отново. Вчера момчето е оперирано отново в същата софийска болница. До края на другата седмица ще се правят изследвания, за да се определи с точност качеството на тумора, понеже се появява за втори път, обясни Гергана. След това ще се проведе лъчелечение, за да се предотврати появата отново. Близките на Божидар търсят възможности това да стане в Германия и Турция. Тъй като още нямат резултати от изследванията близките на момчето не могат да кажат колко пари ще са необходими.
Божидар е много добър приятел, харизматично момче, разказа Наталия. "Много е умен, природно интелигентен. той е добър, кротък, душа човек, допълни съученичката му.
Касичките за набиране на средства са поставени във фирма "Веник", Агроаптеката до "Ивел", в магазини "АВС", във фризьорски салон "Пупа", сладкарница "Захир" и куриерска фирма "Европът".

Банкова сметка:
SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK
BIC: TTBBBG22
IBAN : BG31 TTBB 9400 1526 5010 50
Титуляр по сметка:
Божидар Славов Георгиев
 


Сходни връзки

ВЪЗПИТАНИЦИ НА ФСГ "В. ЛЕВСКИ" ПОДЕХА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА БОЛЕН СЪУЧЕНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди