изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:10 EEST
ИНФОРМАЦИИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА    
СпортИНФОРМАЦИИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА


ЛИВЪРПУЛ ПОСТИГНА ПЪРВА ШАМПИОНАТНА ПОБЕДА ЗА 2017-А
Ливърпул постигна първа победа в Премиър лийг за 2017 година, след като надделя с 2:0 над Тотнъм на "Анфийлд". Успехът не мърсисайдци бе напълно заслужен, след като те изиграха страхотно първо полувреме, вкарвайки два гола на отбора, който имаше най-добрата защита преди изиграването на мачовете от този кръг. Садио Мане (16', 18') реализира две попадения в рамките на две минути и донесе победата на своя отбор срещу един от директните конкуренти за място в топ 4.
Жоржиньо Вайналдум замени Емре Джан в центъра на терена, като това бе единствената промяна в състава на Юрген Клоп. Лукаш Лейва партнираше на Жоел Матип в центъра на отбраната, а Деян Ловрен и Рагнар Клаван останаха на скамейката. Маурисио Почетино заложи на същия стартов състав, който започна при победата над Мидълзбро преди седмица.
Ливърпул стартира много по-агресивно, като домакините действаха на висока скорост. В 13-ата минута пред Коутиньо се откри добра възможност, но в най-важния момент Алдервейрелд се намеси и блокира удара на бразилеца. Три минути след това Ливърпул вече водеше в резултата. Вайндалум изведе много добре Мане, който дръпна на скорост и простреля Лорис. Само две минути след това отново сенегалецът бе този, който удвои. Скоростта в атаките на мърсисайдци за пореден път затрудни гостите, Дайър сгреши, а последователно Лалана и Фирмино опитаха неуспешно да поразят целта. След намеса на Лорис топката стигна до Мане, който бе безпогрешен отблизо. В следващите пет минути Мане можеше да вкара още две попадения, но и в двете ситуации Лорис спаси вратата си. Ливърпул тотално надиграваше своя съперник и двата гола пасив бяха най-малкото, с което се отърваха "шпорите" след първите 25 минути. Веднага след изтичането им обаче гостите показаха зъбите си. Сон се озова очи в очи с Миньоле, но стражът на мърсисайдци изби.
Действията след почивката се развиваха на значително по-ниска скорост, но Ливърпул продължаваше да контролира мача. В 70-ата минута Милнър центрира от фаул, а Матип засече с глава, но прати топката в ръцете на Лорис. Удар на Коутиньо пък профуча покрай страничната греда. Гостите заиграха доста по-твърдо след почивката, което накъса играта. Лондончани обаче така и не успяха да поставят под напрежение Симон Миньоле.
С този успех Ливърпул се върна в топ 4, като мърсисайдци са на точка зад Тотнъм и Арсенал и с равен актив с Манчестър Сити, който днес гостува на Борнемут.

РЕАЛ (МАДРИД) ОТНОВО ОГЛАВИ КЛАСИРАНЕТО
Отборът на Реал (Мадрид) си върна първото място след трудна победа с 3:1 като гост на последния Осасуна в мач от 22-ия кръг на испанското първенство. Кристиано Роналдо (24), Иско (62) и Лукас Васкес (90) се разписаха за "белите". Точен за наварския тим беше Серхио Леон (33). Срещата се игра при силен дъжд пред 17 770 зрители на "Ел Садар".
Първоначално Зинедин Зидан разчиташе на схема с трима централни бранители: Рафаел Варан, Серхио Рамос и Начо Фернандес. В атака действаха Карим Бензема и Кристиано Роналдо. В състава на "червените" личеше името на бившия играч на ЦСКА Никола Вуядинович.
Срещата започна с тежък сблъсък в 13-ата минута, при който Тано Бонин пострада много лошо. Защитникът опита да спре Иско и извършвайки нарушение, се контузи. "Червените" играеха със самочувствие и по-често стигаха до вратата на съперника. В 18-ата минута Фаусто Тиенса отправи силен изстрел, топката рикошира, но Кейлор Навас показа класа и изби. В 24-ата "лос бланкос" ликуваха при първата си по-добра акция. Бензема изведе Кристиано в наказателното поле и въпреки малкия ъгъл португалецът избра да шутира мощно и намери пролука под дясната ръка на Салваторе Сиригу - 0:1. Памплонци продължиха да играят нападателно и това им донесе изравнителен гол. Хуан Фуентес изведе прекрасно Серхио Леон, който се измъкна от засадата и сам срещу Навас копна ювелирно топката за 1:1.
В 48-ата минута Серхио Леон финтира Рамос по фланга и изпрати прекрасен фалцов удар по диагонала - Навас плонжира и изби. В 54-ата гостите от "Сантиаго Бернабеу" организираха обещаваща контра, но пасът на Бензема към Роналдо беше прекалено дълъг. Три минути по-късно Данило беше сменен поради контузия и Зинедин Зидан предприе тактическа променя. В игра се появи Хамес Родригес, а Начо Фернандес премина отдясно на защитата във формация 4-4-2.
В 62-ата мадридчани отново взеха голов аванс. Бензема беше спрян в наказателното поле, но Иско се включи зад него и интелигентно прати топката ниско по диагонала - 1:2. Бензема напусна терена и в игра влезе Лукас Васкес, което означаваше, че "белите" ще играят без типичен номер 9. В 74-ата Роналдо овладя прекрасно и стреля по диагонала сам срещу Сиригу, но стражът изби с крак. При корнера вратарят увисна, а незнайно как Серхио Рамос пропусна сам на втора греда.
В 78-ата Кристиано беше задържан в наказателното поле, но съдията прецени, че това не е нарушение. В 82-ата Кейлор Навас се отличи с ново силно спасяване след мощен удар на Серхио Леон от 19 метра към близката греда. В 89-ата Ривиер получи топка в наказателното поле, но не успя да я овладее. Минута по-късно Лукас Васкес пропусна сам на празна врата. Крилото на столичани поиска дузпа за задържане, но сигнал на съдията не последва. В 93-ата Марсело постави под напрежение защитата на домакините, Кристиано пропусна, Лукас Васкес навлезе с топката и я копна над вратаря за крайното 1:3.
В сряда Реал има мач с Наполи в Шампионската лига.

ЗИДАН: НЕ СИ ЛИЧЕШЕ КОЙ Е ЛИДЕР И КОЙ Е ПОСЛЕДЕН
Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан не беше щастлив от представянето на своите футболисти при победата с 3:1 над Осасуна в 22-ия кръг на Примера дивисион. Домакините, които вървят последни в класирането, в дълги периоди от време изглеждаха равностойни на лидера в таблицата. "На терена не си личеше кой е първи и кой e последен в класирането. Трябваше доста да се постараем, за да спечелим трите точки. Предупреждавах, че няма да е лесно, и се оказах прав. До последно имаше напрежение и неизвестност. Нашите нападатели играха много добре и постигнахме желаната цел. Може би ни липсваше малко концентрация. Имахме шанс за втори гол, но вместо това Осасуна изравни. През второто полувреме изглеждахме много по-добре, създадохме повече ситуации за гол и сме доволни от крайния резултат", каза Зидан.

БАРСА С УНИЩОЖИТЕЛНА ПОБЕДА, ПОМРАЧЕНА ОТ ТЕЖКА КОНТУЗИЯ
Шампионът на Испания Барселона записа шумна победа с 6:0 при гостуването си на Алавес в среща от 22-ия кръг на Ла Лига. Луис Суарес (37 и 67), Неймар (40), Лионел Меси (59), Алексис Руано (63 - автогол) и Иван Ракитич (65) реализираха за каталунците. Гостите от "Камп Ноу" спестиха сили предвид първия си 1/8-финал в Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен. Убедителната победа на Барса беше помрачена от зловещата травма на Алейш Видал, който, по всичко изглежда, ще пропусне остатъка от сезона.
Луис Енрике разчиташе на изцяло резервен защитен вал. Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар започнаха в предни позиции, а капитанът Андрес Иниеста беше оставен на пейката. Маурисио Пелегрини подреди своя тим в 4-2-3-1 с централен нападател Кристиан Сантос.
Каталунският тим изгради първа добра акция в четвъртата минута. Меси и Неймар разиграха, а аржентинецът реши да стреля ниско от малък ъгък - Фернандо Пачеко парира с крак. В 15-ата минута Алейш Видал се възползва от отбита топка, овладя на гърди и шутира много опасно от ждроб, като кълбото облиза напречната греда след изстрел от 13 метра. Минута по-късно Меси подаде към непокрития Неймар в наказателното поле, но бразилецът стъпи лошо при финта и загуби топката. Баските играеха подчертано прибрано, уплътнявайки пространствата пред вратата си. В рамките на 25-ата минута двамата вратари направиха по едно спасяване очи в очи срещу футболист на противника. Първо, Люка Дин не посмя да атакува Тео Ернандес и беше надбяган категорично. Бранителят на Алавес влезе в наказателното поле и стреля, но Марк-Андре тер Стеген се намеси. В ответната акция Андре Гомеш се озова лице в лице с Пачеко и избра да насочи топката в близкия ъгъл - стражът неутрализира опасността.
"Лос блаугранас" притисна своя опонент и към края на полувремето процентът на владение на топката беше 75:25 в полза на гостите. В 37-ата минута тимът на Луис Енрике издебна момента и нанесе своя първи удар. Иван Ракитич отклони надясно към Видал, той центрира ниско и Луис Суарес изпревари всички за топката и от десет метра я вкара в мрежата. Само три минути по-късно падна втори гол във вратата на баските. Домакините наивно загубиха топката, след което Меси изведе Луис Суарес, Пачеко и Карлос Вигарай играха неконцентрирано и подариха топката на Неймар, който отблизо се разписа - 0:2.
"Синьо-белите" стартираха ударно втората част. Само минута след почивката Тео Ернандес се устреми по лявото крило и центрира страхотна топка за Кристиан Сантос, който от десет метра я прати малко над гредата. Барселонци владееха топката, а домакините търсеха контрите. В 57-ата Александър Катай получи топка в наказателното поле, но допусна Дин да го блокира. В 59-ата "лос кулес" оформиха класическа преднина. Вигарай сгреши при изнасянето и Меси се възползва, пращайки топката по земя между краката на вратаря - 0:3. Последваха нови три попадения във вратата на Пачеко само в рамките на четири минути. В 63-ата Алексис Руано имаше злощастието да си отбележи автогол, след като бранителите в синьо и бяло се смутиха от присъствието на Меси. В 65-ата Иван Ракитич опъна мрежата със силен удар от 12 метра. Стотина секунди по-късно поредна скоростна акция на барселонци отново хвана неподготвени домакините: Неймар стреля по диагонала, Пачеко изби, топката дойде от въздуха на Луис Суарес, който страховито я заби в мрежата. Срещата обаче не се доигра по най-спокойния начин. В 85-ата минута Тео Ернандес влезе опасно в краката на Алейш Видал и каталунският бранител получи ужасяваща фрактура на глезена, която помрачи шумната победа.
Тези два тима ще се срещнат отново на 27 май във финал за Купата на Краля.

АГЕНТЪТ НА ДЖЕКО ГО СРАВНИ С ВАН БАСТЕН
Личният агент на Един Джеко - Силвано Мартина, сравни клиента си с легендарния холандски нападател Марко ван Бастен. Мартина отхвърли спекулациите, че Джеко е готов да премине в редиците на испанския гранд Реал (Мадрид). 30-годишният босненски нападател има 24 гола в 32 срещи във всички турнири този сезон и силната му форма породи слухове, че може да направи трансфер на "Сантиаго Бернабеу". Силвано Мартина обаче изключва такава възможност. "Той вече се намира в голям клуб. Рома има страхотно ръководство, огромен брой фенове и не виждам причина за промяна, ако се намираш на добро място", коментира агентът. "Играчът винаги се е представял силно. Той има над 200 гола в кариерата си и е единственият играч, който в някои мачове ми напомня на великия Ван Бастен. Отборът играе за него и Лучано Спалети му дава свобода да играе играта си. Дори в мачове, в които не вкарва голове, той играе много добре. Миналата година той имаше леки трудности при смяната на първенствата, но после при Спалети намери нужното постоянство. Клубът вярва в него и той показва какво може", каза още Мартина.

ФИЛИП ЛАМ СЕ ОТКАЗВА СЛЕД КРАЯ НА СЕЗОНА
Капитанът на Байерн (Мюнхен) Филип Лам ще се откаже от футбола след края на сезона. Той има договор с шампиона на Германия до 2018 година, но няма намерение да го изпълни и ще окачи бутонките още през лятото. Бранителят, който стана световен шампион с бундестима през 2014-а в Бразилия, призна за своето решение след успеха с 1:0 над Волфсбург за Купата на Германия. В събота срещу Шалке той изигра своя мач №500 за баварците. „Ще се откажа в края на сезона”, призна 33-годишният Лам. Байерн искаше да направи Лам спортен директор веднага след оттеглянето му от терена, но той отказва, защото иска да си вземе почивка. „Реших, че не е правилният момент да заема поста като спортен директор”, обясни той.
Филип Лам е юноша на Байерн и никога не е бил собственост на друг клуб, но за два сезона беше под наем в Щутгарт като по-млад. Седем пъти е шампион на Германия, шесткратен носител на Купата на Германия, спечели и Шампионска лига с клуба, както и Световното клубно първенство. На Мондиал 2014 беше капитан на Германия при триумфа със световната купа, а веднага след това се отказа от националния отбор.


 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди