изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:24 EEST
Русия и САЩ са се разбрали да продължават напред, където интересите им съвпадат    
По света Бон. Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че се е разбрал с държавния секретар на САЩ Рекс Тилерсон, че Москва и Вашингтон трябва да „вървят напред“ в сферите от общ интерес, предаде AFP.

„Очевидно е, че не можем да решим всички проблеми, но ние имаме взаимно разбиране, че където интересите ни съвпадат, а такива сфери има много, ние трябва да вървим напред“, заяви Лавров. Той добави, че не е обсъждал санкциите спрямо Русия по време на срещата си с Тилерсон. http://www.focus-news.net/

Бон. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилерсон заяви, че САЩ са готови да работят с Русия, ако се открият общи сфери за сътрудничество, но добави, че Москва трябва да изпълни ангажиментите си около Украйна, предаде Reuters.
„Докато търсим обща почва, ние очакваме Русия да уважи ангажиментите си от Минското споразумение и да работи за деескалирането на насилието в Украйна“, заяви Тилерсон след срещата си с руския външен министър Сергей Лавров. Той добави, че срещата е била плодотворна и че двамата са обсъдили серия от въпроси от общ интерес.
Тилерсон добави, че Вашингтон е готов да работи с Русия, но ще се бори за интересите си в сферите, където има различия. „Където нямаме обща гледна точка, САЩ ще се борят за своите ценности и интереси, както и за тези на своите съюзници.

Бон. Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви по време на първата си среща с новия държавен секретар на САЩ Рекс Тилерсон, че Русия не се намесва във вътрешните въпроси на другите държави, предаде Reuters.
„Трябва да знаете, че не се намесваме във вътрешните въпроси на другите държави“, заяви Лавров. Той заяви това дни, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска оставката на своя съветник по националната сигурност Майкъл Флин относно разговорите му с руски представители. Лавров посочи, че САЩ и Русия имат „редица въпроси за обсъждане“ и добави, че се надява да установи „параметрите за нашата бъдеща работа“.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Русия и САЩ са се разбрали да продължават напред, където интересите им съвпадат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди