изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:43 EEST
ЗА НАРКОТИЦИ СА ПОХАРЧЕНИ ОТКРАДНАТИТЕ ДАРЕНИЯ ЗА БОЛНИ ДЕЦА    
Ред и сигурностВ петте кутии за дарения, които 35-годишна отмъкна от различни търговски обекти в Добрич, е имало над 1000 лева, смятат разследващи. Всички пари, вместо за болни деца, отишли за наркотици. Крадлата К.Г. е българка. Безработна е и живее с мъж на семейни начала в квартал „Балик”, съобщиха източници, близки до разследването.


Когато отишли да я арестуват, криминалистите я заварили дрогирана и разпитът бил абсолютно невъзможен. Сварили в дома пълна мизерия. В жилището нямало никаква храна. Имало обаче достатъчно доказателства за употреба на наркотици.
Установило се, че след като извадила парите от откраднатите кутии за дарения, тя ги захвърлила около жилищен блок. След това изхарчила всички пари за дрога. Не помнела колко пари е имало в дарителските кутии.
След първоначалното задържане за 24 часа, К.Г. е освободена, тъй като била с чисто досие.
Първият сигнал за кражба на дарителска кутия е от Инициативния комитет, организирал събирането на средства за скъпоструваща операция на Божидар Георгиев, абитуриент във Финансово-стопанската гимназия в Добрич. Кутията била поставена в магазин на СБА по ул. „Орфей”. К.Г. била заснета от видеокамера при последната кражба на кутия, този път за бебето Алекс. Камерата е запечатала как облечената с лилаво яке с качулка жена ловко прибира кутията от аптека "Хера" в кв. „Балик” и я слага в чанта. К.Г. е заподозряна в кражбата общо на пет кутии, в които се събирали средства за лечението на двете деца. Две от кутиите са били поставени в магазини за хранителни стоки, една – в банка, четвъртата е открадната по ул. „Орфей”, в магазин на голяма търговска верига и последната – от аптека „Хера”. НДТ


 


Сходни връзки

ЗА НАРКОТИЦИ СА ПОХАРЧЕНИ ОТКРАДНАТИТЕ ДАРЕНИЯ ЗА БОЛНИ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди