изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:05 EEST
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДАЗД СЕ СРЕЩНА СЪС СТРУКТУРИ, РАБОТЕЩИ С ДЕЦА    
Общество „Вярваме, че всяко дете заслужава институция, която да стои плътно зад неговите мечти, желания и права”. Това каза Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето на брифинг за журналисти, който се проведе в заседателната зала на областната управа във Варна. На брифинга участваха и областният управител на област Варна Тодор Йотов, зам. кметът на Варна Коста Базитов и представителят на Варна в Съвета на децата Велико Великов.


„Даваме старт на регионалните срещи за тази година точно от град Варна, защото Варна е регион с много специфична за България практика, посветена на децата и много от новите практики са със варненско начало”, сподели още с присъстващите журналисти Офелия Кънева.
Целта на тези срещи в различни областни градове в страната е да се запознаят всички местни структури – държавни, общински, неправителствени и бизнес организации от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище, работещи с деца, с трите приоритета на Държавната агенция за тази година.
Непосредствено след брифинга със журналистите започна и самата регионална среща. В нея участие взеха и Илиана Христова, директор на Дирекция "Политики и програми за детето, стратегическо развитие и координация" и Камелия Николова, директор на Главна дирекция "Контрол по правата на детето". Председателят на ДАЗД сподели с присъстващите, че през последните години агенция основно е съсредоточила работата си предимно за децата в риск, а от всички останали деца е абдикирала. За това и приоритети на агенцията са: насърчаване на детското участие в обществения живот, разгръщане на политиката за деца към всички деца и въвличане на професионалните общности.

"Целта ни е да направим така, че нито едно дете в България да не се чувства неподкрепено в развитието на своя талант или в своите нужди. През тази година ще положим усилия, така че децата в България да могат да се ползват от възможностите, с които разполага държавата", каза още Офелия Кънева.
Малко по-късно същия ден, Офелия Кънева, Илиана Христова и Камелия Николова участваха в експертна среща организира от Националния алианс за социална отговорност. Срещата се проведе в зала „Варна” в общината, а основната тема на срещата беше приетата вече Национална програма за закрила на детето за 2017-та година. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДАЗД СЕ СРЕЩНА СЪС СТРУКТУРИ, РАБОТЕЩИ С ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди