изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:06 EEST
АЛО, ПЛЕВНЕЛИЕВ, ДА КАЖЕШ НЕЩО?: В Украйна вандали са поругали паметник на българските опълченци    
По света Одеса. Вандали са зацапали с боя паметника на българските опълченци в град Болград в украинската Одеска област, предаде ТАСС. Местни медии сочат, че на двете страни на паметника има следи от жълта боя, а със синя е написано „Куфарът-гарата-София“. Няма камери пред паметника, защото миналата година са били откраднати.

Градският съвет обещава в близко време да изчисти паметника, защото на 3 март тук се планират празнични мероприятия по случай Деня на освобождението на България от османско владичество.
Паметникът на българските опълченци, загинали в битките от Руско-турската освободителна война бе открит през октомври 2012 г.
http://www.focus-news.net

26 март 2016 Росен Плевнелиев беше удостоен с приза "Личност на годината" на Украйна

т
ази награда е признание за последователната българска подкрепа за суверенитета, независимостта и европейската перспектива на Украйна. Тя е ясен израз на искреното приятелство между нашите страни и народи", подчерта в изказването си българският президент.

България категорично подкрепя правото на украинския народ сам да избере своя път на развитие, неговата воля и желание да бъде част от европейското семейство.

Украйна винаги е била, е и ще бъде неразделна част от Европа – мост между култури и народи, отварящ нови общи хоризонти.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев на тържествената церемония в Киев, на която беше удостоен с наградата "Личност на годината – 2015" на Украйна.

Съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Росен Плевнелиев получи престижното отличие за своята обществена и политическа дейност в европейски и международен план, както и за приноса си за укрепване на отношенията на Украйна с международната общност.  https://vesti.bg

 


Сходни връзки

АЛО, ПЛЕВНЕЛИЕВ, ДА КАЖЕШ НЕЩО?: В Украйна вандали са поругали паметник на българските опълченци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди