изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:09 EEST
УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВАТА В ДОБРИЧ СТАРТИРА ПОДПИСКА В ЗАЩИТА НА ПАРАЛЕЛКА    
Общество Над 3000 подписа срещу отказа за разкриване на паралелка „Танцьор” събра СУ „Св. Кл. Охридски”.  За броени дни СУ „Св. Кл. Охридски” в Добрич събра над 3000 подписа срещу отказа на Регионалния инспекторат по образование да бъде разкрита професионална паралелка "Танцьор" в училището.


Сред подкрепилите я бе и кметът Йордан Йорданов. Той написа в профила си във фейсбук: И като кмет, и като гражданин, подкрепям искането на училището и децата.
Подписката стартира в края на миналата седмица. Първоначално подкрепа се събираше в училището и около него – от ученици, учители, родители и граждани.
На националния празник 3 март на четири места се събираха подписи – пред храм „Свети Георги”, на паметника на Хан Аспарух, където бе общоградското честване, на центъра на Добрич и в с. Паскалево.
Подписката, заедно с възражението на училището срещу отказа на РУО да бъде разкрита професионална паралелка „Танцьор”, ще бъдат внесени в Министерството на образованието и науката, съобщи Юлияна Герасимова – зам.-директор на училището и председател на Асоциацията на училищата с профил и разширено изучаване на хореография, която обединява десет учебни заведения у нас.
Във възражението си срещу план-приема, който РУО предлага на МОН, от СУ „Св. Кл. Охридски” заявяват, че за тях отказът да се разкрие такава паралелка е некомпетентност отстрана на експертите от местното управление. Още повече, че преди броени дни на сайта на МОН е качена програма за обучението по хореография от 1 до 12 клас. В свое изказване на среща във връзка с агресията в училище министърът на образованието и науката проф. Николай Денков подчерта, че „спортът, изкуството, доброволческите инициативи са начин за насочване на енергията в положителна посока, който трябва да бъде използван пълноценно”.
Подписката на училището по изкуствата в Добрич ще продължи, съобщи директорът му Маргарита Манева. НДТ
 


Сходни връзки

УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВАТА В ДОБРИЧ СТАРТИРА ПОДПИСКА В ЗАЩИТА НА ПАРАЛЕЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди