изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:16 EEST
РАЗДЕЛНОТО СМЕТОСЪБИРАНЕ ВЕЧЕ Е ВЪВЕДЕНО В 11 СЕЛА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ЕкологияПрез изминалата година Община Добричка продължи работата по въведената система за сметосъбиране и извозване на твърдите битови отпадъци до Регионално депо Стожер. Общо са събрани и транспортирани 4 690 тона битови отпадъци.

От тях са депонирани 67 процента, като останалите, близо 1550 тона са рециклирани или компостирани, става ясно от отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община Добричка за 2016 година, представен на последното заседание на Общинския съвет от кмета инж. Тошко Петков. В него се посочва, че по този начин Общината е изпълнила целите, поставени в Регионалното сдружение за разделно събиране и третиране на различните видове отпадъци. След проведена обществена поръчка през м. г. се закупиха 20 контейнера тип „бобър“ за подмяна на вече амортизирани такива.
В Община Добричка се създадоха предпоставки и необходимата организация за разделно събиране на биоразградимите отпадъци чрез специализирани контейнери и чрез стимулиране на домашното компостиране. В края на годината се закупиха 61 контейнера за биоразградими отпадъци на обща стойност 19 764 лева. Съобразявайки се със създадената вече организация за събиране на битовите отпадъци контейнерите ще бъдат разпределени в близост до регионално депо Стожер – в селата Дебрене, Стожер, Бранище, Стефаново, Плачи дол и Приморци.
От октомври м. г. в единадесет населени места пилотно се въведе разделно събиране на битовите отпадъци. Обхванати са 183 домакинства. От администрацията се раздадоха цветни чували, в които се поставят събраните в домакинството рециклируеми отпадъци – хартия, пластмаса, стъкло, и метал. Като за начало резултатите са приемливи. Работи се дейността да се доразвие за да се обхванат повече домакинства. НДТ


 


Сходни връзки

РАЗДЕЛНОТО СМЕТОСЪБИРАНЕ ВЕЧЕ Е ВЪВЕДЕНО В 11 СЕЛА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди