изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:59 EEST
ПЪЛЕН РЕМОНТ НА ПОЖАРНАТА ЩЕ НАМАЛИ РАЗХОДИТЕ Й ЗА ЕНЕРГИЯ    
НовиниСлед прилагане на мерки за енергийна ефективност сградата на Пожарната в Добрич от клас „D“ ще премине към клас на енергопотребление „А“. Проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на РД ПБЗН – Добрич” се изпълнят в партньорство от Община град Добрич и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Регионалната служба обслужва на практика цялата Добричка област с население над 189 677 души. Общо служителите в Регионалната дирекция и Районната служба в Добрич са 101. Над 7074 са посетителите - физически и юридически лица. В допълнение над 1000 деца, младежи и доброволци се обучават в сградите на Дирекцията. Дейностите включват проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР по внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата, изготвяне на оценка на съответствие на инвестиционния проект с основните изисквания за строежите, строителен надзор. Комплексът от сгради на Пожарната включва 5 части, две зали, двуетажна сграда, тренировъчна кула и химическо помещение.
Дирекцията е строена в периода 1982 – 1989 година и има разгърната застроена площ над 4 272 квадратни метра. Намира се в Промишлена зона – Север. Част от дейностите са изпълнение на задължителни мерки по конструктивно възстановяване и усилване - ремонтно-възстановителни дейности на облицовка, външните сутеренни стени, репарационни дейности на стоманобетонни елементи и разкрити армировки, покривна хидроизолация, пукнатини в мазилка и зидарията под нея, покривни покрития, металните обшивки на покрив и други. Енергоспестяващите мерки, предписани като задължителни в обследването за енергийна ефективност, включват подмяна на дограма (прозорци, врати, витрини) топлинно изолиране на външните ограждащи елементи – външни стени, тавани и подове и реконструкция отопление (газификация). Предвидени са и мерки, свързани с подобряването на достъпа за лица с увреждания до сградата. След внедряване на мерките за енергийна ефективност се очаква понижение на годишно потребление на първична енергия 849 868 kWh на година и спестени емисии CO2 екв. 233,61 тона годишно. Проектът се осъществява по ОП „Региони в растеж“, съфинансиран е от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Чрез изпълнение на пакет от енергоспестяващи мерки се цели постигане на икономия от 60,93% на енергия. В резултат на това ще се подобрят и експлоатационните характеристики на сградата на Пожарната в съответствие със съвременните изисквания за осигуряване на качество и ефективност на работния процес.
След прилагане на мерки за енергийна ефективност сградата на Пожарната в Добрич от клас „D“ ще премине към клас на енергопотребление „А“. Това съобщи Димитрина Костадинова, ръководител на проекта. НДТ
 


Сходни връзки

ПЪЛЕН РЕМОНТ НА ПОЖАРНАТА ЩЕ НАМАЛИ РАЗХОДИТЕ Й ЗА ЕНЕРГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди