изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-25 @ 03:03 EEST
КОНСТАНТИН ПРОДАНОВ: ОТБОРЪТ НА „АБВ – ДВИЖЕНИЕ 21“ ЩЕ ВОДИ БИТКАТА ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ДОБРИЧ    
Политика Ние променихме себе си, сега имаме моралното основание да искаме доверието на хората да променим държавата, заяви в Добрич лидерът на АБВ Константин Проданов. Той участва в среща с обществеността на Добрич, на която бе представена листата на кандидатите за народни представители от коалиция „АБВ – Движение 21“.

В началото на срещата Константин Проданов сподели, че за него е чест и привилегия да е в Добрич, с който е неразривно свързан. „Това е градът на майка ми. Половината ми род е оттук, аз самият съм прекарал голяма част от детството и младостта си тук и имам най-хубави спомени“, сподели той. И добави, че спомените му са за времето, когато градът гонеше 100 хиляди души, поясите около града бяха много по-гъсти, тук беше най-големият обувен завод на Балканите и Житницата на България. „Сантиментът у мен е много голям, и, когато сега посещавам града не мога да не почувствам огорчение, тъга и в някаква степен и гняв за това, че той е само една бледа сянка на някогашното си величие“, подчерта Проданов.
По думите му, идеята за възраждането на България е много по-актуална от всякога. Амбицията на коалицията е да промени коренно страната. „Говорим за истинска промяна, а не тази фасадна подмяна, която през 4 години, та дори и по-често ни се сервира. Въртят се едни и същи хора, едни и същи схеми, едни и същи далавери. На това трябва да се сложи край и то веднага“, заяви Проданов.
Той припомни, че АБВ като политическа формация зададе много позитивен тон в това отношение и първи промени себе си. Затова сега има моралното основание да иска доверието на хората да промени държавата. „Промяната започва от нас. Тя е битка, която трябва да водим всеки ден. Битка,  която тук в Добрич ще водят все хора от региона“, заяви Константин Проданов. Той посочи, че сред хората от листата на коалиция „АБВ – Движение 21“ няма парашутисти, няма продавачи на илюзии, няма строители на въздушни кули или пък на нагънати магистрали. В листата няма и такива личности, които са в услуга на големи началници, защото именно подобен слугинаж е причина за състоянието на нещата в България. Според Проданов не е толкова страшно, че са загубени милиарди, а че „България загуби достойнството си“. „Ние предлагаме хора с авторитет, с почтеност, хора със собствена професионална биография, с управленски опит, хора от региона, които не просто знаят какви са проблемите на града, на областта, знаят и как да ги решат“, каза Константин Проданов. По думите му в листата за кандидати за народни представители има лекари, а това е много важно за една страна със съсипано здравеопазване, учители, също много важно в контекста на съсипаното ни образование. Лидерът в листата – Милко Пенчев, е юрист и това също е много важно в една държава, където няма правила или тези, които са установени, не се спазват. „Това е отборът, който ще води битката за възраждането на Добрич, а оттам и за възраждането на България. Във всеки един момента от тази борба те ще имат моята подкрепа, като човек, който е неразривно свързан с региона“, каза Константин Проданов.
„Ние търсим друг тип държава – държава, която да инвестира, да задава посоката на развитие и да създава работни места – високо технологична индустрия и земеделие“, каза Проданов. И подчерта, че за област Добрич важно е радикално да се промени политиката в областта на земеделието, да се създаде фонд, който приоритетно ще кредитира земеделските отрасли, които са пренебрегнати в момента. Държава, която да сложи край на това безобразие, че 80 % от земеделските субсидии отиват у 5 % от производителите.
Една от най-важните стъпки за коалицията е да бъде премахнат плоския данък и да се въведе отново прогресивна система с необлагаем минимум. Това е социално справедливо и трябва да се въведе възможно най-скоро и за което ние ще работим в новия парламент, посочи той. Водещ принцип в платформата е по-малко пазар в образованието и в здравеопазването.
„Промяната започва от всички нас. Най-големият враг на хората е апатията. Трябва да насочим гнева си към по-креативни отдушници и всеки един от нас да знае, че с пасивната позиция води до възпроизвеждане на хаоса“, каза той.
Адвокат Милко Пенчев, на когото е гласувано доверието да поведе битката за възраждането на Добрич, представи листата на коалиция „АБВ – Движение 21“.
“Заставайки пред Вас осъзнах отговорността, която поемам, отговорност, която с всеки изминал ден, с всяка изминала среща, е още по-голяма“, заяви водачът на листата. Той подчерта, че при срещите, които провеждат по места, се поставят местните проблеми, които кандидатите на коалицията се ангажират да решаван, влизайки в Народното събрание.
Пенчев, който е областен лидер на АБВ, заяви, че в лицето на Движение 21 има сериозна подкрепа от колеги и партньори. Радвам се, че се създаде такъв екип. Виждам, че можем да бъдем единни, да си помагаме и да постигаме това, за което сме се събрали, заяви той.
Милко Пенчев представи и останалите от листата – Ташко Ташев, Велко Михайлов, Маргарита Петкова, Мартин Тодоров, Силвия Томова, Мариана Димова, Славянка Стамова, Златинка Ганчева, Мариана Василева, Сезен Хамди, Момчил Сарандев. Средната възраст на кандидатите за народни представители на коалицията е 42-43 години. Това говори за житейски опит и да хора с капацитет, грамотност.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Сходни връзки

КОНСТАНТИН ПРОДАНОВ: ОТБОРЪТ НА „АБВ – ДВИЖЕНИЕ 21“ ЩЕ ВОДИ БИТКАТА ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди