изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:40 EEST
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ?...А ДРУГ ВЕЧЕ ИМА ИДЕЯ!    
Коментари
Представяте ли си: Млад сте. И тя е млада. И е божествена. И я бият хормоните. И сте заедно в уютен хотел. И тя се разсъблича на фона на болеро от Равел. И ви иска. Желае ви… А вие си нямате и идея какво да правите. Господи…
А друг вече има идея.
Представяте ли си: Хирург сте. Трябва да трансплантирате сърце. На дете. Гръдният кош вече е отворен. Колега ви подава сърцето на донор… А вие си нямате идея какво да правите. Господи, родителите на момиченцето ви чакат в коридора пред операционната.
Бащата вече има идея, жестока идея…



Представяте ли си: Играят Барса и Реал на финал в шампионска лига. Има дузпа. И вие трябва да я биете. И на стадиона 100 000 души гледат какво ще направите. А вие си нямата и идея в каква посока да ритнете топката – към вратата или към телевизионната камера, и се почесвате, където не ви сърби. Минута, две, половин час… Господи…
Треньорът. Собственикът на отбора. Хилядите запалянковци вече имат идея… Жестока е!
Представяте ли си: Вие сте зад командния пункт на атомна електроцентрала. Започва авария. Има предписание кои бутони да натиснете. Пищи аларма… А вие си нямате и представа какво да сторите и сте в паника да си спомните дали жена ви е поръчала да купите краставици или домати…
Господи, събери си отговорните хора, които нямат и идея какво да сторят!
Такъв е животът!
Когато хан Аспарух се изправил пред устието на Дунав, вече е имал идея, че трябва да премине реката, да завоюва нови земи и да устрои там държава. И създал Дунавска България!
Когато хан Тервел се е изправил срещу арабите при Константинопол, вече е имал идеята да ги унищожи и да възпре нашествието им на Балканите. И го сторил!
Когато Асен и Петър вдигат въстание, вече са имали идеята да освободят земите ни от византийците и да изградят Втората българска държава. И са успели!
Велики идеи са имали Паисий, Раковски, Левски, Ботев…
Идеи е имал и руският император Александър ІІ, когато започва Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. Една от тях е била създаването на Третата българска държава. И я осъществил.
С идея е осъществено Съединението. С идея е обявена независимостта на България. С идеи България в навечерието на Втората световна война е една бързо развиващата се европейска държава.
С идея се присъединяваме към оста Рим-Берлин-Токио и не изпращаме войски на да се бият срещу Червената армия.
С идея не обявяваме война на Съветския съюз. А след това се бием срещу Германия…
Всъщност, от 1 март 1941 година до 10 ноември 1989 г. , а и днес, идеите ни са били и са ни тези, които са ни подавали, които ни подават и днес силните на деня – Германия, Англия, Франция, СССР, САЩ…
По време на социализма поне се самозалъгвахме, че живеем в ерата на развития социализъм, макар и позабравили, че през 1980 г. вече трябваше да сме влезли в стадия на комунизма, когато всеки ще работи според възможностите си и ще се ползва от благата според нуждите си. Дори покорно премълчавахме, че българи са създали славянската азбука, че българи са дали православието на Русия, че ги е имало Велика България на Кубрат, както и могъщата Волжска България, възпряла татарите срещу Русия, която по-късно я унищожава като държава.
Такъв е животът!
Животът иска от нас да имаме идеи. Идеи как да се справим с умиращата днес България. От демографската криза, до възраждането на културата, образованието, икономиката… Днес се нуждаем от лидери с идеи, а не от послушковци-подлоги. И от народ, който да открие и застане зад лидерите си. В кома сме. Нямаме вече време за експерименти на чуждоземни идеи.
Заложете на българските идеи, на българските лидери, на оцеляващите българи, които още вярват, че ще я има България!
Защото други вече имат идея какво да направят с днешната ни Родина, Отечество и държава!
Такъв е животът!
Димитър ДУКОВ
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ?...А ДРУГ ВЕЧЕ ИМА ИДЕЯ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди