изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:48 EEST
ИЗБОРИТЕ МИНАХА. СЕГА – КОЙ С КОГО, ЗАЩО И ДОКОГА?...    
Коментари Избори та избори… Всяко чудо за три дни!
Народът, макар и по-малката част от него, избра новите 240 народни представители. Сега е техен ред да представляват народа. Блажени са верующите…
ГЕРБ отвя червените, а сините напълно издуха от парламента. Дай, Боже, и от телевизиите, радиата, вестниците… Че ни дойде до гуша. От тях един турски сериал не могат да изгледат на спокойствие пенсионерите.


Всъщност, БСП се напъна, наедря, но не можа да роди премиер. Височините на президентските избори се оказаха недостижим мираж за левицата, най-вече защото младежта, поне по-голямата част от нея, не й повярва и не пожела да играе на дай, бабо, огънче.
С кого ще вдигне сватба за трети път познатият и желан жених Бойко Борисов?
Корнелия Нинова му отказа. Категорично. Макар че България се нуждаеше от голяма и стабилна коалиция. Такава, каквато изправи Германия на крака и я превърна отново в икономически и политически колос на Европа. Ние обаче сме на Балканите.
Такъв е животът!
Трите „булки“ на патриотите си имат свой интимен политически будоар. Макар и Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров като шведска тройка да са интересни, не се знае в едно правителствено ложе коя „мома“ на кой диван ще легне или ще бъдат единни, неотстъпчиви и словоохотливи като тризначките Вяра, Надежда и Любов от Благоевград. Едно е сигурно, поне на пръв поглед, че ще пазят ревниво шатрата на хана от ханъмите на ДПС и ДОСТ… Изобщо, очертава се интересен Биг Брадър на жълтите павета.
ДПС пак запали наргилето на мира. Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ знаят с кого, кога, къде и защо... Мъдро си пият кафето с бяло сладко и чакат, питат с усмивка къде се е изгубил Лютви Местан с неговия ДОСТ. И знаят, че който и да управлява, ще дойде да пие с тях шербет. Мъдри са, знаят – всяка битка приключва с победител и победен, ала всяка война завършва с мир. Дори стогодишна да е!
Такъв е животът!
Когато се разболее един човек, дори и лидер на ГЕРБ да е, има нужда от лек, от лекарства. Веселин Марешки е готов да лекува с „Воля“ ГЕРБ по пътя му към пълен мандат, но… Всеки лек си има цена. И колкото повече се нуждае от него една партия, колкото и голяма да е тя, та дори да е и ГЕРБ, всеки лек си има цена и тя е толкова по-висока, колкото по-силна е мигрената…
Кой, с кого, защо и докога?... Керванът си върви, на „сините“ кучета им остава удоволствието да лаят и да чакат до следващия оазис, пък бил той и след четири години. И да се надяват на някой неоглозган кокал от милост. И да помнят, че никой не храни куче, което го хапе. Пък било то Реформаторски блок, Да… еди какво си, Нова Република, ДСБ, СДС и т.н, и т.н…
Избори та избори… Всяко чудо за три дни!
Правителство, та правителство… И това чудо ще стане. Било след три дни… Било след три седмици… Било след три месеца… Било за четири години… Новоизбран парламент има ли? Има! И правителство ще има, защото иначе ще има пак избори. А влезеш ли в парламента, най-малко ти се иска да има нови избори.
Така казва народът!
Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

ИЗБОРИТЕ МИНАХА. СЕГА – КОЙ С КОГО, ЗАЩО И ДОКОГА?... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди