изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:58 EEST
РАЗШИРИХА „СИНЯ ЗОНА” И ВЪВЕДОХА SMS ТАКСУВАНЕ    
НовиниДа бъдат разширени зоните за платено паркиране в централната градска част, реши общинският съвет в Добрич. Промяната се налага заради все по-големия брой автомобили в трафика на града. На заседанието си вчера общинските съветници приеха новата общинска наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на моторни превозни средства и на пешеходците


Тя предвижда също разширяване на „Синя зона” и въвеждане на SMS таксуване. С цел осигуряване на максимално ефективно използване на паркоместата в централната част на град Добрич, които са ограничени, предложението е обхватът на местата за платено паркиране да се увеличи. Новите зони са: по бул. „3 март“– в участъка от ул. „Ген. Колев“ до пешеходната пътека в близост до Исторически музей; по бул. „Добруджа“ – от кръстовището с бул. „25 Септември“ до ул. „Отец Паисий“. Предвид това, че предложените участъци са централни пътни артерии на територията на Община Добрич, с висок пътникопоток и автомобилен трафик се предлага в същите да бъде въведен режим за платено паркиране „синя зона“. Междувременно е налице развитие на обществените отношения, свързани с паркирането в града, което налага разширяване на зоните за платено паркиране и създаване на нови възможности и начини за плащане. Предвижда се внедряване на съвременни системи за таксуване, свързани с подобряване на обслужването и ефективността при паркиране на МПС - паркиране чрез изпращане на кратко съобщение на мобилен оператор (SMS).
Шофьор, който организира или участва в нерегламентирани състезания по пътищата, ще бъде наказван с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 12 месеца и глоба 3000 лв. При повторно нарушение, глобата ще е 5000 лева, предвижда още наредбата.
Четири парцела с обща площ 5 000 кв. м предвижда да закупи Община Добрич за разширяване на гробищния парк в града. Предложението бе одобрено от Общинския съвет вчера.
В края на миналата година местният парламент взе решение за изработване на проект за подробен устройствен план на Гробищния парк. Посочва се, че капацитетът на съществуващото гробище на града е напълно изчерпан, поради което с разработения Общ устройствен план се предлага разширението му в западна посока.
Проведена е среща и разговори със собствениците на съседни на Гробищния парк имоти. Пламен Петков е предложил да продаде четири имота с обща площ 5 000 кв. м.
Общинският съвет даде съгласие Общината да закупи поземлените имоти, като одобрява предложената цена в размер на 20 000 лева, което е 4 000 лева за декар.
Общинските съветници приеха отчета за изпълнение на дейностите, заложени в Общинската програма  за опазване на околната среда през 2016 година. Според него, и през 2016 година Община град Добрич продължи да изпълнява дейности по подобряване на средата на обитаване, намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух, допълване и обогатяване на зелената система, увеличаване на ефективността на дейностите по управление на отпадъците.Направено бе предложение, станцията за измерване чистотата на атмосферния въздух да се премести от квартал Добротица в центъра на града. Вносителят на докладната арх. Боян Коларов заяви, че би подкрепил такова решение, но поиска то да бъде внесено като отделна докладна. Коларов определи като смехотворно решението преди години станцията да бъде преместена в квартал Добротица, но уточни, че това се е случило под давление на МОСВ. НДТ
 


Сходни връзки

РАЗШИРИХА „СИНЯ ЗОНА” И ВЪВЕДОХА SMS ТАКСУВАНЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РАЗШИРИХА „СИНЯ ЗОНА” И ВЪВЕДОХА SMS ТАКСУВАНЕ
Автор: Anonymous да 2017-03-31 @ 01:02 EEST
Ама то като има синя зона, поне асфалтирайте редовно. Какви са тия работи - синя зона докато всичко стане на дупки, после пари пак от други пера ще се събират. Ефектите от тая синя зона са много спорни - хората се бутат по касъците и междублоковите пространства. Моторите работят повече време, предимно на ниски предавки и въздухът естествено става по-мръсен. После ни убеждават, че печките с твърдо гориво били виновни... Не! Циганията и алчността са виновни!
....
Другата година пуснете пак трактора да чисти снега с 30 км/ч и питайте защо се начупиха плочките по центъра. То не че те бяха кой знае какво качество, ама ... "Любен Каравелов", "Райко Цончев" и "Киеил и Методий" приличат на лунен пейзаж. Маркировка по улиците -ядец! А на Пинета по Добричка епопея, срещу Шел - едното платно са си организирали паркинг, спрели напречно на пътя. Земя на тикви. :(


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди