изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:35 EEST
ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ПРОЕКТ "ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ"    
НовиниВ Община Генерал Тошево продължава реализирането на проект № BG05M9OP001-2.004-0012-C01 „Заедно можем да продължим”, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейският съюз чрез Европейски социален фонд.

Специалистите в интегрираните услуги „Здравна консултация за деца“ и „Психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения“ ежеседмично предоставят индивидуални и групови консултации в консултативните центрове в детска градина „Пролет“ в Генерал Тошево и ДГ в село Василево. По предварителен график назначеният социален работник, съвместно с медиатор обхождат и останалите населени места в общината, с оглед идентифициране на представители на уязвимите групи, установяване на първоначален контакт с тях, поддържане на връзки, информиране и ориентиране.
През месец март т. г. огромен интерес сред бъдещите и настоящите родители, посещаващи консултативния център, предизвика здравната беседа на назначеният по проекта педиатър д-р Ж. Нанева. Темата бе свързана главно с необходимостта от поставяне на задължителните имунизации на децата от 0 до 7 годишна възраст, с оглед превенция от зараза от морбили. За малчуганите остава най- вълнуващо посещението при стоматолога д-р Б. Везенков, който по подходящ начин разяснява на децата необходимостта от редовна грижа за зъбите и устната кухина.
Предоставянето на интегрираните услуги по проекта ще продължат до месец май 2018 година. НДТ


 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ПРОЕКТ "ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди