изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:57 EEST
МЛАДЕЖ ОТ ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ ИМА ШАНС ДА УЧАСТВА С СЪВЕТА НА ДЕЦАТА    
НовиниОбщина Генерал Тошево ще се включи в кампанията за кандидатури на деца, които да вземат участие в Съвета на децата към държавна агенция „Закрила на детето”. За целта отдел „Образование, младежки дейности и спорт” и Център за личностна подкрепа за развитие работят в тясно сътрудничество и внимателно разглеждат възможните кандидатури, за да изберат най-подходящият представител от Общината, който да я представи на областно и национално ниво. Желателно е младежът да бъде креативен, с умения да изказва позиция от името на своите връстници, както и да е бил участник от обществено значима кауза.

Детското участие е един от основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето, посочват от Община Генерал Тошево. Според него, младите хора не са просто обекти, а фактори в собственото си развитие и закрила. Правото на участие е основа за активно упражняване на всички други права от детето. Осигуряването на информация на децата, насърчаването им да дават глас на своите притеснения, въвеждането на безопасни и достъпни механизми за подаване на сигнали при нарушения на техните права и за търсене на помощ при насилие или злоупотреба, са ключови фактори за осигуряване на ефективна закрила. Чрез участието си в обществения живот децата придобиват умения, знания и увереност, които подкрепят тяхното развитие и съдействат за достигането на пълния им потенциал.
Съветът на децата към Държавната агенция за закрила на детето е учреден през 2003 г. в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта на неговото създаване е да насърчи детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения.
Основната мисия на Съвета на децата е да представя детската гледна точка, мисли и чувства по въпроси, които засягат правото на защита, развитието и участието на децата в обществено – политическия живот.
Съветът на децата дава възможност на децата да обменят знания, морални и интелектуални ценности и да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и регионално ниво. НДТ
 


Сходни връзки

МЛАДЕЖ ОТ ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ ИМА ШАНС ДА УЧАСТВА С СЪВЕТА НА ДЕЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди