изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:07 EEST
НАД 7 200 ЛЕВА БЯХА СЪБРАНИ НА ФОЛКЛОРНИЯ КОНЦЕРТ ЗА БОЖИДАР    
Култура7 277 лева бяха събрани на фолклорен благотворителен концерт в подкрепа на 18-годишния Божидар Георгиев от Добрич миналата вечер. Залата на драматичен театър "Йордан Йовков" бе препълнена от хора, дошли да дадат своя дан за болното момче.



В началото на концерта благодарност към всички изказа майката на Божидар Веселина Славова. Тя съобщи, че момчето и баща ми са отпътували за Турция във вторник. Майката припомни, че туморът не е отстранен въпреки двете направени в България операции и синът й ще бъде подложен на трета такава в Турция. Посочи, че хубавото е, че там диагностициран с доброкачествено заболяване, докато според българските лекари е със злакочествен тумор на синусите. Славова благодари на организаторите на концерта, на съучениците на Божидар, на всички танцьори и музиканти. "Пожелавам на всички да са много здрави и да се научите да цените повече това което имате, защото е много тежко да се бориш за живота на детето си - каза майката на болното момче. - И непрекъснато да си задаваш въпроса: "Защо се случва на нас"? И накрая, като родители, се чувстваме адски унизително, че не можем да се справим в тази ситуация сами".

Веселина Славова изказа изключителна благодарност на присъстващите на концерта. "В целия град Добрич се направи изключително много за Божидар и за това от името на цялото ни семейство казваме едно огромно благодаря". Преди началото на концерта бе съобщено, че клубът за изворен фолклор "Добруджа" не може да участва в благотворителната инициатива, но е събрал и превел по сметката на Божидар над 700 лева. Семейството на болното момче изказва благодарности и на танцов клуб "Веселчани", събрали 660 лв., и на танцов клуб "Жътвари", дарили 670 лв.
Под бурните аплодисменти на публиката на сцената се представиха малчугани от детските градини, представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“, детска танцова студия „Добротица“, фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“, клуб „Пъстър хоровод", клуб „Хорце“, клуб „Жътвари“, клуб “Веселчани“, народната певица Галина Дурмушлийска и оркестрите "Извор и "Приятели".

Божидар Георгиев е с диагноза доброкачествен ювелирен ангиофибром. Предстои днес да бъде опериран в болница "Аджъбадем Маслак" в Истанбул. По данни на сестра му Гергана Георгиева за лечението му не достигат около 5 000 евро. 

Банкова сметка:
SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK
IBAN : BG31 TTBB 9400 1526 5010 50
Титуляр: Божидар Славов Георгиев



 


Сходни връзки

НАД 7 200 ЛЕВА БЯХА СЪБРАНИ НА ФОЛКЛОРНИЯ КОНЦЕРТ ЗА БОЖИДАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди