изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:22 EEST
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ПРИКАНИ КМЕТА НА ДОБРИЧ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА    
НовиниЛидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов отправи чрез медиите въпрос към кмета на Добрич Йордан Йорданов кога ще си подаде оставката. Според него, такава би трябвало да е логичната политическа постъпка предвид слабия резултат на Реформаторския блок в област Добрич.

Резултатът на РБ е в пъти по-слаб от средния за страната, посочи Костадинов.
Като бивш директор на Регионалния исторически музей той води дело срещу кмета за начина на освобождаването му от длъжност. Заяви обаче, че в случая не става въпрос за личен конфликт, а за принципен резултат. Още повече, че Йордан Йорданов е и областен лидер на „Движение България на гражданите“.
„Смятаме, че това е в реда на политическата логика – когато един човек загуби избори, когато получи такъв грозен електорален шамар“, заяви лидерът на „Възраждане“. Той даде за пример Бойко Борисов, който изпълни обещанието си и подаде оставка, когато ГЕРБ загуби президентските избори.
Според Костадинов, оценката за резултата на Реформаторския блок в Добрич е своеобразен вот на недоверие към кмета. „Градът не се развива добре и вина за това има самият кмет, както и жителите на Добрич, които търпят“, заяви той.
В област Добрич ПП „Възраждане“ печели 1,56 % от гласовете. Резултатът за цялата страна е 1,1%, докато от чужбина е двойно по-голям – 2,1 %. „Обяснението е просто – в чужбина не се краде. И там кампанията ни е проведена по същия начин, както и тук – чрез фейсбук“, заяви Костадинов.
Той изрази надежда, че следващите избори ще са по-скоро, защото „в тази ситуация страната ни ще продължи да затъва и да затъва“. Според него, независимо дали ще се състави голяма коалиция или малка, групирана около ГЕРБ, то антибългарската държавна политика, която се провежда вече 27 години, ще продължи. „Ние ще бъдем коректив, ще даваме предложения и ще работим за това българският избирател един ден да ни даде да управляваме България“, заяви лидерът на ПП „Възраждане“. Според него, при скорошни избори партията ще влезе в парламента и то с много сериозно представителство. „Ние ще се превърнем в незаобиколим фактор“, заяви Костадинов. Добави, че не биха управлявали с никого от хората, които са в момента в парламента. По думите му, държавата ни се управлява не от партии, а от „политико-икономически картели, от организирани престъпни групировки на по-високо ниво“.
По отношение резултата на партията на Веселин Марешки „ВОЛЯ“, срещу когото Костадинов също води дело, той заяви: „Както аз, така и държавното обвинение, смятаме, че този човек трябва да лежи в затвора. Има обаче 140 000 човека, които смятат обратното. Очевидно е, че има 140 хиляди човека в България, които искат един подсъдим, един обвиняем, за сериозни престъпления при това, да бъде в българския парламент и да ги представлява и управлява. Всеки да си носи отговорността за вота. Няма да е за първи път хората да бъдат излъгани“.
ПП „Възраждане“, която обяви, че се отказва от държавната субсидия, предстои да изпрати писмо до Сметната палата и Министерството на финансите. „Нашето желание е по нашите сметки да не влизат пари, а да бъдат пренасочени директно. За 4 години ние трябва да получим 1,6 млн. лева - толкова, колкото е 10% от едногодишната субсидия на ГЕРБ, която е 12,5 млн. лева. Но, никой не пита какво правят ГЕРБ и БСП с парите си, ДПС или „Обединените паразити“, заяви Костадинов.
Ако се окаже, че партията не може да определя къде да отива субсидията й, ще я върне. „Нашата воля е да отиде за подкрепа на каузи, за които Българската държава не си мърда пръста и няма политики за тях – българите в чужбина, борба с демографската катастрофа, преодоляване на последиците от културната деградация в страната и т.н.“, заяви Костадинов.
Според него, партийна субсидия не трябва да има и партиите трябва да се издържат от дарения. „Българската субсидия е най-високата в целия свят – 11 лева на глас. Най-бедната държава в ЕС и една от най-бедните в Европа с най-високата субсидия. Това е изключително цинично“, посочи още той. НДТ


 


Сходни връзки

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ПРИКАНИ КМЕТА НА ДОБРИЧ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди