изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-20 @ 01:36 EEST
ПРЕДЛОЖЕНА Е НОВА НАРЕДБА ЗА ПРЕМЕСТВАЕМИТЕ ОБЕКТИ    
НовиниОбщина град Добрич обявява обществено обсъждане на Наредба за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти. Сега действащата наредба е приета през 2011 година. Според общинската администрация, тя съдържа текстове, които е необходимо да се осъвременят.


Наредбата цели регламентиране на взаимоотношенията между Общината и търговците, желаещи да ползват сезонни тераси пред заведенията си и да указват обектите си чрез поставянето на рекламно-информационни елементи, както и облекчаване на процедурата за реализиране на инвестиционните намерения.
Наредбата касае обекти за извършване на търговски и други обслужващи дейности, други елементи на градското обзавеждане, рекламно-информационни елементи, сезонни тераси, спирки, обекти за увеселителна дейност, циркове, атракционни съоръжения, шатри и сцени за рекламна дейност, пред изборна агитация и др.
Според наредбата, разполагането на преместваеми обекти върху държавни и общински имоти и терени или части от тях, се допуска само на основание изработена схема за поставяне, одобрена от Главния архитект, след разглеждане и приемане от ОбЕСУТ.
Максимално допустимата площ за разполагане на места за сядане за обекти за обществено хранене, които не подлежат на категоризация, съгласно закона за Туризма и обслужват, клиентите „от гише” е до 13,20 кв.м.
Като слънцезащитни устройства на организираните тераси към ООХ могат да се използват само чадъри и тенти (сенници), когато той е общинска собственост. Сезонната тераса трябва да бъде в съответствие с одобрената от главния архитект схема.
Забранява се поставянето на преместваеми обекти, както и използването им, без издадено Разрешение за поставяне или в противоречие с издаденото разрешение за поставяне, в нарушение на наредбата и законите, в нарушение на одобрените схеми, върху изградени озеленени площи и природни забележителности, както и в ервитута на инженерните съоръжения.
За разполагане на преместваемите обекти за обслужване на търговията във връзка с различията в селищната среда, територията на Община град Добрич се разделя на четири  зони. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДЛОЖЕНА Е НОВА НАРЕДБА ЗА ПРЕМЕСТВАЕМИТЕ ОБЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.52 секунди