изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:39 EEST
ДА СПАСИМ ДАНИ, ЗА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ПРЕКРАСНИТЕ СИ ДЪЩЕРИ    
НовиниЙорданка Атанасова от Добрич, или Дани, както я наричат всички, е на 40 години. Майка на две прекрасни дъщери - Ивайла на 5 и Калина на 15 години, чудесен човек и приятел. През май м. г. Дани напипва малка бучка на гърдата си и още на следващия ден търси консултация със специалист. Направени са изследвания, които констатират мастопатия. Три месеца е лекувана с хомеопатични лекарства, но образуванието не се маха. За това решава да потърси и второ мнение и прави консултация с хирург.

Направена е биопсия, при която идва зловещата диагноза - злокачествен карцином на млечната жлеза. Изплашена от диагнозата и страха да не остави своите прекрасни дъщери сами, Дани решава да се бори. Подлага се на операция във Варна при онкохирурга д-р Белинов, отстраняват цялата й гърда. Следват 8 тежки химиотерапии и 25 лъчетерапии. Само 10 дни след последната Дани си напипва топче на врата, на лимфните възли. Отначало лекарите смятат, че може да е реакция от лъчетерапията. Следват 5 скенер, при който се установява рецидив и лекарите казват, че отново трябва да се отстрани оперативно. Насрочват й операция, но тя решава да потърси консултация в турската болница "Аджъ бадем" в Истанбул и посещава представителството й във Варна. От там подават документите с направените й изследвания във Варна и още същата вечер - на 15 март, тръгва за Турция. На следващия ден - на 16 март, когато има рожден ден, в "Аджъ бадем" са й направени прегледи при онколог и куп изследвания. След седмица получава резултатите, които показват, че болестта се е завърнала - туморът е тройно негативен, много упорит. Лекарите в Турция обаче смятат, че не трябва да бъде оперирана, а да й бъде приложено лечение с химиотерапия. Дани очаква оферта с необходимата сума за лечението й, която по първоначални данни няма да е посилна за семейството. До този момент са се справяли сами с лечението в България и консултацията в Турция със собствени средства. Само за прегледите и изследванията в "Аджъ бадем" са платили 5 000 лева.

Заболяването не е първото тежко изпитание, с което Дани се сблъсква в живота си. Преде 10 години съпругът й загива при злополука в Испания. Лекарите смятат, че именно преживеният стрес тогава е отключил онкологичното заболяване. Освен това малката й дъщеря е с акушерска пареза на дясната ръка. Това са пет години всекидневни физиотерапии, рехабилитации - в Добрич, Варна, Силистра. Има направени 60 барокамери и две операции в София. След втората операция е била необходима много засилена рехабилитация, но Дани открива болестта си и за сега е спряно лечението на Ивайла. "Трябва да се спася, за да се грижа за децата си, защото те имат нужда от майка", категорична е Дани.
В подкрепа на нуждаещата се жена във Фейсбук е създадена група "Живот и усмивка за Дани!" за набиране на средства. Там стартира търг с различни вещи и услуги в нейна подкрепа. Сред първите участници е и дъщеря й Калина, която е предложила свои маратонки. 
Който има възможност да помогне на Дани, може да го направи на откритата за целта банкова сметка:
Societe Generale Expressbank
BG52 TTBB 9400 1509 0025 51
титуляр - Йорданка Атанасова Петкова

 


Сходни връзки

ДА СПАСИМ ДАНИ, ЗА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ПРЕКРАСНИТЕ СИ ДЪЩЕРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди