изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:26 EEST
„ПОПИТАЙ КМЕТА" СЕ "ЗАВЪРНА" В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Новини13-ата среща "Попитай кмета" се проведе в последния месец на март в Генерал Тошево, съобщиха от кметството. Предните срещи на инициативата, която няма аналог в страната, бяха изнесени и се проведоха в част от по-големите села, като последната бе в село Преселенци. С обзор на поставените там въпроси започна отчетът за дейността на Общинска администрация кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. В делови порядък той представи пред присъстващите предприетите мерки от страна на местната управа след срещата с жители на с. Преселенци.


Като изключително натоварен с ангажименти определи градоначалникът отиващият си месец. Сред най-важните дейности, върху които Общинска администрация е работила, той определи работата по организация и провеждане на изборите за народни представители и подготовката на предстоящите строително-монтажни работи, заложени в капиталовата програма на Общината, както и изпълнението на проектите в различните им етапи. Кметът обърна внимание на срещата с китайски инвеститори, които имат намерение да инвестират в България и са на етап проучване.
За април Валентин Димитров отбеляза, че на дневен ред ще бъде активната работа в стопанския отдел, в това число – пролетно почистване на зелените площи, работа в сферата на общинска собственост, обезпечаване с твърдо гориво на кметствата, кметските наместничества, пенсионерските клубове и читалищата, работа по Закона за обществени поръчки, маркиране на паркоместа и пешеходни пътеки. Кметът акцентира върху събитията в културния календар на общината, които по традиция през април и май са най-много и най-колоритни. Най-значимите общински фолклорен събор „Цветница” на 9 април и Великденско добруджанско надсвирване на 17 април.
Най-очакваната част от срещата, а именно тази, в която гражданите задават въпроси, за пореден път доказа, че Община Генерал Тошево дава възможност гласът на всеки неин жител да бъде чут, независимо дали се отправят критика или предложение. Граждани, живеещи на ул. „Иван Вазов”, отправиха питания към ръководството за това какви са възможностите да бъдат газифицирани техните домове. Кметът се ангажира да съдейства на жителите да получат обстоен отговор от общинското дружество „Добруджа газ”, и то в най-кратки срокове. Живущите по ул. „Иван Вазов” засегнаха темата за ВиК инфраструктурата в района и състоянието на уличната мрежа. Градоначалникът обясни в детайли какво е направено и какво може да се направи, като изтъкна, че всичко, което касае пътната и ВиК мрежи в общината, изисква значителен финансов ресурс. На срещата бяха отправени предложения за обособяване на още места за паркиране на автомобили, превозващи инвалиди, за което кметът обеща бърза реакция от страна на администрацията. Разисквания предизвика предложението на жител от ул. „Асен Златаров”, който сподели, че поради липсата на бордюри по част от улицата, при силен дъжд много дворове се наводняват. Ръководството пое ангажимент да се запознае лично с казуса и заедно с техническо лице да бъде намерено решение на проблема. Жители на ул. „Пейо Яворов” отново поставиха въпроси за ВиК мрежата, с надеждата проблемът да бъде решен на национално ниво, тъй като това е единствения възможен вариант, по думите на кмета на общината. Последното питане в срещата касаеше доставката на хляб в по отдалечените села в общината и начинът, по който се осъществява тази дейност, на което отговори ресорният зам.–кмет.Деян Димитров. Той обясни по същество какво представлява това - механизъм за предоставяне на държавни средства, определени с Постановление на Министерски съвет, с цел обезпечаване с хранителни продукти в отдалечени населени места. НДТ
 


Сходни връзки

„ПОПИТАЙ КМЕТА" СЕ "ЗАВЪРНА" В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди