изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-30 @ 21:41 EET
ОБСЪДИХА ПРОЕКТА НА ОБЛАСТНА СТРАТЕГИЯ ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ    
ОбразованиеРаботна група, председателствана от областния управител Детелина Николова, обсъди вчера изготвения проект на Областна стратегия за личностно развитие на деца и ученици. В работната среща участие взеха старши експертът от Областна администрация Кемал Асан, представители на осемте общини в област Добрич, представители на неправителствения сектор и институции, имащи отношение към подкрепата на личностното развитие на децата и учениците.


 Областният управител Детелина Николова подчерта, че проектът на стратегията, която се изготвя за първи път, е изработен на база на анализите на общините и предоставените данни от специалистите във всяка една община, които най-добре познават потребностите. Тя припомни, че документът е със срок на действие две години и ще е база за изработка на общински стратегии за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците.
 Главен експерт Кемал Асан от Областна администрация сподели пред участниците в заседанието, че проектът отразява и предложенията на общините Генерал Тошево и Балчик, които са били направени от тях по време на изработката на документа. В хода на дискусията представител на община град Добрич сподели, че има нужда от социални работници в училищата, но засега няма ясен стандарт и дали ще има средства. В отговор на това становище представител на Регионално управление на образованието подчерта, че не е задължително назначаване на социален работник във всяко училище и детска градина и добави, че днес от подкрепа и приобщаващо образование има както всяко дете, така и учителите. Албена Бонева – представител на неправителствения сектор, изказа становище, че стратегията дава посока и визия за развитие. Директорът на РД „Социално подпомагане“ Ирена Баирова изказа мнение, че когато има желание, винаги се намират средства. Ръководителят на екипа на фондация „Лумос“ в Добрич Снежана Ванкова оцени положително акцентирането върху личностното развитие, както и необходимостта от обучение и надграждане на кадрите в училищата, заложени в стратегията.
 По предложение на Областния управител Детелина Николова, единодушно се прие проектът на Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Добрич, да бъде утвърдена до 13 април 2017 г., след съгласуване с Областния съвет за развитие и Регионално управление по образованието. Решено бе до 18 април т.г., Областната стратегия да бъде предоставена на общините, които трябва да изготвят свои общински стратегии и планове за подкрепа за личностното развитие на подрастващите на своя територия. НДТ

 


Сходни връзки

ОБСЪДИХА ПРОЕКТА НА ОБЛАСТНА СТРАТЕГИЯ ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди