изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:41 EEST
ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ ИНВЕСТИРА БЛИЗО 6 МИЛИОНА ЕВРОСРЕСТВА В ОБЩИНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА    
Новини

Генерал Тошево ще инвестира близо 6 млн. лв. европейски средства в общинската пътна мрежа, съобщават от кметството. Това става възможно след одобрение и подписване от румънска страна на проект "Повишаване достъпността до TEN-T мрежата в транс-граничен район Негру Вода-Генерал Тошево" по програма INTERREG VA Румъния–България, 2014–2020.



Това е пореден проект с участие на Община Генерал Тошево по програмата. Той на обща стойност 15 524 020. 53 лв. Водещ партньор е Кметство Негру Вода, а бюджетът на Община Генерал Тошево възлиза на 5 961 585.81 лв.
    Проектът предвижда рехабилитация на следните обекти: път DOB 1047 (ІІІ 296 Ген.Тошево-Каварна), Василево–Балканци от км 0 + 000 до км. 3 + 900, реконструкция улична мрежа и тротоари - улица „Втора” и ул. ”Четвърта” в с. Василево – 0.750 км. и път DOB 3032 (ІІ-29 Добрич–Ген. Тошево)-Дъбовик от км 0+ 000 до км. 4+500, и рехабилитация на улична настилка и тротоари по улица „Десета”, вход от с. Равнец от км 0+00 до км 0+450, центъра с. Дъбовик. Дейностите ще включват възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества на пътните участъци, в това число: усилване и ремонт на съществуващата асфалтобетонова настилка в съответствие с очакваното за 10 години транспортно натоварване; подобряване равността на съществуващата асфалтобетонова настилка; ремонт на пътното тяло, малки съоръжения, отводнителни съоръжения и принадлежности на пътя; възстановяване на хоризонталната маркировка и допълване на вертикалната сигнализация с пътни знаци и табели. Цялостно ще бъдат рехабилитирани 8,4 км общински пътни отсечки и 1,2 км улици и тротоари.
    В рамките на проекта се планира още да бъдат закупени офис оборудване и обзавеждане, както и 2 скутера, снегопочистваща машина, метачна машина и косачка, които ще се използват за поддържането на пътната инфраструктура на територията на общината.
    С реализирането на дейностите се очаква да се подобрят транспортните връзки за населението от района със съседните общини. Заедно с това, при възможностите за културен туризъм в с. Дъбовик ще се увеличат желаещите да посетят експозицията, посветена на Дора Габе, както и ежегодните фолклорни фестивали. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ ИНВЕСТИРА БЛИЗО 6 МИЛИОНА ЕВРОСРЕСТВА В ОБЩИНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди