изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:24 EEST
ДЕЦА ПРИДОБИХА ЛЕСОВЪДСКИ УМЕНИЯ    
НовиниУченици придобиха лесовъдски умения в рамките на инициативи, организирани от ДГС „Генерал Тошево” и ДЛС „Тервел” по повод Седмицата на гората.


Над 60 ученици от ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево демонстрираха какво са научили за природата. Под напътствията на служителите на горското стопанство те премериха сили в тематични игри, посветени на опазването за зеленото богатство. Като истински лесовъди децата засадиха фиданки. От опитните горски служители учениците получиха и полезни съвети как да се грижат за дърветата и как безопасно да палят огън в гората.   
„Важно е да стимулираме любовта на децата към природата, защото именно на тях ще завещаем опазването на горите на България”, коментира директорът на ДГС „Генерал Тошево” инж. Йорданка Найденова и благодари на учениците за участието им в Седмицата на гората.
Чрез забавни игри и практически занимания за малките приятели на природата Седмицата на гората стартира и в Тервел. Служителите на държавното ловно стопанство запознаха възпитаниците на Школата по изобразителни и приложни изкуства при ЦПЛР „Малкият принц” с дейностите, които извършват, с горските екосистеми и процесите, протичащи в тях. Децата посветиха на Седмицата на гората много от своите рисунки, а най-добрите художници получиха награди от ДЛС „Тервел”.
„Седмицата на гората е професионалният празник на лесовъдите, на хората, които всекидневно влагат труда и енергията си в грижата за природата. Но гората е на всички ни! Затова е важно цялото ни общество да бъде съпричастно към опазването й”, заяви в приветствието си към присъстващите директорът на ДЛС „Тервел” инж. Димчо Стефанов. ндт


 


Сходни връзки

ДЕЦА ПРИДОБИХА ЛЕСОВЪДСКИ УМЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди