изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-09 @ 04:11 EET
ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ СЕ ПРОВЕЖДА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбразованиеИнтензивно двудневно обучение за прилагане на комплексна методика и техники за превенция на насилието и агресията в училищата организира вчера и днес Местната комисия за противообществени прояви на малолетните и непълнолетните към Община Добричка. В него участват бществени възпитатели, директори на училища, председатели на училищните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от Общината.

Общата цел на обучението е да даде уеднаквен и комплексен инструментариум в ръцете на участниците да разбират и контролират нивата на агресия и последващото насилие в училищата и да ги насочи как да го прилагат на практика. Чрез практически упражнения участниците ще подобрят уменията си да планират по-специфични и целенасочени практически интервенции на индивидуално, групово, класно, випусково, общоучилищно, общинско ниво. Обучението ще подпомогне по-успешното влизане в следващата учебна година също така.
Във формат “партисипативен семинар” (всички участници активно участват, обратното на лекторския формат) 2 треньори – един експерт образователни дейности и един психолог и 2 фасилитатори представят пакет от методики за разпознаване и оценяване на нивата на агресивност. За всеки от 5-е компонента на този модел за психологично оценяване на насилието се предоставя по една скрийнингова и една диагностична методика, които могат да се обединят в един въпросник и който може да се ползва на части с учениците и запълва в рамките на по-дълъг период (например 1-2 учебни години) според конкретните нужди и цели на училището. Впоследствие участниците се запознават с техники за управление на насилието и агресията в училище с наличните ресурси, с които се разполага, без допълнителни инвестиции или разходи. Представят се и се упражняват техники за разрешаване на конфликти, посредничество; техники на справяне с бурни и агресивни младежи; техники за възпрепятстване на агресивно поведение; техники за мениджмънт на класа; работа в екип, а също и с извънучилищните фактори. Ще бъдат представени също модерни идеи за включване на педагозите в онлайн живота на учениците като основна тяхна среда за комуникация и идеи за ползване на социалните мрежи за превенция на тормоза и насилието.
        През втората част на обучението се представя и упражнява модел за превенция на насилието в училище, на който  се представят най-ефективните и популярни в света програми за превенция на насилието в училище, като се фокусираме върху създаване и утвърждаване на конкретни умения за тяхното прилагане от страна на участниците.
        В следващите 2 седмици ще се проведат 2 пилотни занимания в 2 училища, където съвместно с учениците на място се провежда прилагане на представените методи. Работи се с по 2 класа от училище с интерактивни занятия с децата, въвличат се в запознаване с методиките, въоръжават се с умения за справяне с насилието и за контрол на агресията. По време на заниманията с децата присъстват ротационно и обществените възпитатели за утвърждаване на наученото по време на предишните занятия с тях. НДТ
 


Сходни връзки

ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ СЕ ПРОВЕЖДА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди