изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:18 EEST
AFP: „Ислямска държава“ е поела отговорност за експлозиите в двете коптски църкви в Танта и Александрия    
По света Кайро. Терористичната групировка „Ислямска държава“ е поела отговорност за експлозиите в двете египетски църкви в неделя, предава AFP. „Членове на „Ислямска държава“ са извършили атаките в двете църкви в Танта и Александрия“, съобщи информационна агенция „Амак“, която е свързана с екстремистката организация.

Кайро. В неделя поне 11 души са били убити при избухване на бомба в коптската църква „Св. Марко“ в Александрия, съобщиха от Министерството на здравеопазването на Египет, предава AFP. От ведомството уточниха, че други 35 души са били ранени при експлозията. По-рано 25 души загинаха при друг взрив в коптска църква в египетския град Танта.

Кайро. Взривът край коптската църква в град Александрия в Египет по информация на местни медии е бил извършен от камикадзе, предаде РИА Новости. Местните медии смятат, че по време на нападението вътре в църквата се е намирал египетският патриарх Товадрос II, който не е пострадал. Взривът се е случил пред портите на храма. Загинал е полицейски служител, опитал се да спре камикадзето, което е било принудено да се взриви предсрочно. Ранени са трима други полицейски служители и трима цивилни.
По-рано в неделя мощен взрив прогърмя пред църква по време на службата по случай Цветница в разположения наблизо град Танта. Тогава загинаха повече от 20 души.

Кайро. Взрив край коптска църква в египетския град Александрия е ранил няколко души, предаде Reuters , позовавайки се на местни медии.
Експлозията е избухнала часове, след като друг взрив разтресе коптската църква в разположения наблизо град Танта, убивайки най-малко 25 души и ранявайки 60. Все още никоя терористична групировка не е поела отговорност и за двата взрива.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

AFP: „Ислямска държава“ е поела отговорност за експлозиите в двете коптски църкви в Танта и Александрия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди