изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:15 EEST
Риболовци от цялата страна се събраха днес на национален протест край Стара Загора    
Лов и риболовРиболовци от цялата страна се събраха днес на национален протест край Стара Загора, за да настояват за законодателни промени, които да криминализират бракониерския риболов, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.
Риболовци от цялата страна се събраха днес на национален протест край Стара Загора, за да настояват за законодателни промени, които да криминализират бракониерския риболов, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Протестиращите са категорични, че риболовният ресурс у нас е унищожен именно заради бракониерските набези, които са най-активни по време на забраната за риболов, когато рибата си хвърля хайвера и е лесна за улов. Според тях този проблем може да бъде решен кардинално със строги наказания на деянието.

Прочети още на: http://bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4504721/


Протестиращите са категорични, че риболовният ресурс у нас е унищожен именно заради бракониерските набези, които са най-активни по време на забраната за риболов, когато рибата си хвърля хайвера и е лесна за улов. Според тях този проблем може да бъде решен кардинално със строги наказания на деянието.

Организатор на протеста е Централна рибноопазваща организация. Тя е създадена преди година и половина като гражданска алтернатива на Изпълнителната агенция по рибовъдство и аквакултури. Доброволци на организацията охраняват язовирите от бракониери, за което имат подписано споразумение с агенцията. Протестиращите казаха, че ще продължат демонстрациите докато исканията им не бъдат удовлетворени. Те решиха да не затварят пътя към магистрала „Тракия”, а вместо това раздаваха брошури на преминаващите автомобили. Протест на риболовци имаше днес и в Монтана. /БГНЕС

http://bgnes.com
 


Сходни връзки

Риболовци от цялата страна се събраха днес на национален протест край Стара Загора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди