изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:54 EEST
ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КМЕТА СЪЗДАВАТ ФОНД ЗА ДАРОВИТИ ДЕЦА    
НовиниПри актуализацията на бюджета на Община Добрич тази година ще бъде предложено създаването на фонд за подпомагане на талантливи деца, съобщи кметът Йордан Йорданов. Той посочи, че подобни фондове имат и други общини у нас. Идеята е фондът да разполага с бюджет от 20-25 хиляди лева, които да се осигурят от местната хазна.

На последното си заседание общинските съветници приеха Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2017 година. С нея се уточняват конкурсите, олимпиадите и състезанията, за които са осигурени финансови средства за тази година. Определената сума от бюджета на общината за 2017 година е 5000 лева.
Закрилата на деца с изявени дарби си осъществява от министерствата на културата, образованието, спорта и от кметовете на общините.
През 2016 година 7 талантливи деца от Добрич са получили стипендии от държавния бюджет. Изплатени са 6 615 лв. Сумата за доизплащане тази година  е 4 185 лв., съобщи зам.-кметът по финанси Елка Димова.
Освен това, по общинската програма са подпомогнати 12 деца с 1060 лева.
Кметът Йорданов припомни, че всеки месец по 400 лева от заплатата му се заделят за даровити деца. Това е сумата, с която в началото на мандата той намали работната си заплата от 2700 на 2300 лева. НДТ
 


Сходни връзки

ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КМЕТА СЪЗДАВАТ ФОНД ЗА ДАРОВИТИ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди