изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:02 EEST
Сърбия скочи срещу Франция заради пускането от ареста на косовския командир Рамуш Харадинай    
По света

Сърбия ще изпрати протестна нота до Франция във връзка с решението на Алелативния съд в Колмар да освободи от ареста бившия командир от Армията за освобождение на Косово (АОК) Рамуш Харадинай, обвиняван от Белград в извършването на военни престъпления в периода 1998-1999 г., пише македонското електронно издание МКД, цитиран от "Фокус".



На пресконференция след извънредното заседание на сръбското правителство, премиерът Александър Вучич заяви, че на нито една държава, било то и Франция, няма да бъде позволено да унижава Сърбия.

"Тук става дума за това дали някой ще защитава престъпниците или не. Дали ще спазва правилата или не“, подчерта Вучич и допълни, че по този въпрос е разговарял с руския външен министър Сергей Лавров, и че очаква диалог и с други посланици.

Министър-председателят подчерта, че Сърбия никога няма да се откаже от работата на обвинителните органи, защото дължи това на жертвите.

"Това не е голяма победа на албанците, а голяма победа на злодеите. Наша отговорност е заради жертвите да продължим борбата, няма да спрем и няма да се откажем ", увери Вучич.

Лидерът на „Алианс за бъдеще на Косово“ и бивш премиер на Косово Рамуш Харадинай заяви вчера, че освобождаването му от ареста и отхвърлянето на искането за екстрадирането му в Сърбия е победа за албанците, припомня изданието. http://pik.bg

 


Сходни връзки

Сърбия скочи срещу Франция заради пускането от ареста на косовския командир Рамуш Харадинай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди