изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:44 EEST
Първи областен конкурс – рецитал „За да я има България" се провежда в Добрич    
НовиниПред препълнената Концертна зала в Добрич днес започна първият конкурс – рецитал „За да има България“, организиран от Общината и Драматичен театър „Йордан Йовков“.


Събитието бе открито от кмета на добруджанския град Йордан Йорданов, който заяви, че неслучайно конкурсът е „За да я има България“, защото децата са бъдещето на България и ако не са подкрепени, нашата страна няма да я има. Кметът благодари на родителите, които са довели своите малки слънца и призова да продължават да мислят за бъдещето на България. Той пожела успех на конкурса, на всички участници и на журито, на което ще е трудно, защото всички деца на Добруджа са тук.
300 деца от общините Добрич, Добричка, Тервел, Крушари, Балчик и Каварна имат възможността да очароват журито със свои изпълнения на произведения от българската поезия, проза и драматургия. В залите на Добрич ще звучат красиви български произведения, посветени на България, нейните герои, забележителности, обичаи и традиции. Децата в различните възрастови групи ще рецитират и изпълняват вечни творби на български поети и писатели, които будят патриотични чувства у всеки българин. За своето участие всички талантливи българчета ще получат грамоти. Ще бъде присъдена и специална награда на кмета на община град Добрич, както и награди за I,II,III място за всяка възрастова група.

 


Сходни връзки

Първи областен конкурс – рецитал „За да я има България" се провежда в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди