изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:05 EEST
Представителна изложба на училището по изкуствата в Министерство на образованието    
НовиниЗа пореден път училището по изкуствата – СУ „ Св. Климент Охридски“ град Добрич гостува на Министерство на образованието с представителна изложба, която бе открита на 28.04.2017 г. от зам.-министъра Мария Гайдарова и гл. експерт по изобразително изкуство Галя Георгиева.

 Повече от 20 години в училище Охридски професионално се преподават приложни и изящни изкуства, графичен дизайн и история на изкуствотo. Много възпитаници вече се обучават в престижни университети в България и чужбина и ни радват с успехите и постиженията си. Част от тях на свой ред стават преподаватели – знак за приемственост и повод за гордост. Изложбата е отговорно подготвяна цяла година и е изключителен шанс за учениците от 9, 10, 11 и 12 клас да споделят таланта, майсторството и уменията си. Като поздрав за всички ни са радостните и слънчеви творби на най – малките ни ученици.

Експонирани са 50 платна с размер 50 см/70 см, с подбрани рисунки и проекти от повече от 30 автора. Представени са почти всички изучавани дисциплини – живопис, графика, графичен дизайн. Показаните творби са от текущата учебна година – 2016/2017 г. Част от работите са създадени по време на пленери, проведени с учениците извън Добрич. Плакатите, логата и илюстрациите, които виждате от специалността графичен дизайн, са свързани с реални и международни проекти и задачи, по които работи училището. Експонатите се отличават с професионализъм, задълбочено познаване материята на съответната дисциплина и с неподправения и свеж поглед на младостта.
 


Сходни връзки

Представителна изложба на училището по изкуствата в Министерство на образованието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди