изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:17 EEST
ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ НИЩИ НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО В ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ    
Ред и сигурностОт началото на годината на територията на Държавно ловно стопанство “Балчик” са съставени 45 акта по Закона за горите, съобщи директорът му Калинка Тодорова. Осем от актовете са за незаконна сеч на дървесина, 14 са за транспортиране на незаконна дървесина, два - за строителство в горския фонд и 21 – за съхранение на незаконна дървесина.


Единият акт за строителство в горските територии е за дървена конструкция с площ от 84 кв. м в местността “Тузлата”, а вторият е за построяване на монолитна двуетажна сграда и бетонни пътеки на приблизителна площ от 400 кв. м, с което се променя фактическото предназначение на горската територия, в землището на село Оброчище
Съвместно с РИОСВ Варна е съставен констативен протокол за строителство на монолитна постройка на два етажа с площ от 180 кв. м в защитена местност “Блатно кокиче” в района на резервата Балтата край курорта Албена. За случая е сезирана Районната прокуратура в Балчик.
Съставен и е изпратен на РИОСВ Варна, констативен протокол за изхвърляне на отпадни води с неясен състав от мина “Оброчище” в общински и горски територии.
Задържани  са общо 14 куб. м дърва за огрев, 6 конски каруци и един бензино-моторен трион.
За този период са проведени планирани проверки през всяка събота и неделя и през всички празнични дни от назначените 14 горски стражари и горските служители.
      Специализирано звено към ТП ДЛС “Балчик” всекидневно извършва охрана на територията на стопанството, като покрива различни райони по различно време на денонощието, посочи Калинка Тодорова.
Съвместни акции за залавяне на нарушители извършва ТП ДЛС “Балчик” с районните управления на МВР от гр. Балчик, гр. Каварна, гр. Шабла и курорта Албена. Двете институции си партнират в борбата срещу нарушителите, като това е мярка, която дава голяма успеваемост при проследяването и залавянето  на нарушителите.
За опазването на околната среда и за опазване на защитените местности и резервати на територията на ТП ДЛС Балчик се извършва съвместна дейност с РИОСВ-Варна. НДТ
 


Сходни връзки

ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ НИЩИ НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО В ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди