изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:10 EEST
Кои са министрите в кабинета „Борисов“ 3 (Справка Агенция „Фокус“)    
Новини"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." - с тези думи новоизбраното правителство положи клетва в сградата на Народното събрание, след като депутатите одобриха състава и структурата на кабинета „Борисов 3”.
Новоизбраният кабинет ще се състои от четирима вицепремиери и 18 министри.




Министър-председател - Бойко Борисов
Бойко Борисов е роден на 13 юни 1959 г. Председател е на ПП ГЕРБ. Борисов е министър-председател на България за трети мандат. Първият мандат - 27.07.2009 – 21.02-2013, вторият - 07.11.2014 – 14.11.2016.
Бойко Борисов е бил главен секретар на МВР в периода 2001– 2005 г. Като главен секретар на МВР Борисов беше удостоен със званието генерал-лейтенант.
В периода 2005 – 2009 г. Бойко Борисов беше кмет на София.
Основател е на една от най-големите охранителни фирми в страната - „ИПОН-1" ООД.
От 1985 – 1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. Защитава дисертация на тема „Психо-физическата подготовка на оперативния състав" и му е присъдена научната степен „кандидат на науките" (равностойна на „доктор”).
През 1990г. напуска системата на МВР.
През 1982 г. е командир на взвод, впоследствие - командир на рота.
През 1982 г. се дипломира във Висшата специална школа на МВР като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност" с чин лейтенант.
Има десетки награди и сертификати за борбата срещу наркотиците, организираната престъпност, корупцията, опазването на обществения ред и сигурността в страната и др.



Заместник министър-председател – Томислав Дончев:
Томислав Дончев е роден е на 6 август 1973 година в град Габрово. Бил е кмет на Габрово, министър и вицепремиер в двете правителства на Бойко Борисов. Дончев е експерт в европейските политики.
В периода май – ноември 2014 г. е член на Европейския парламент от групата на ЕНП / ГЕРБ.
В периода май 2013 – май 2014 г. е народен представител от ГЕРБ в 42-то Народно събрание.
През март 2010г. става министър по управление на средствата от Европейския съюз в правителството на Бойко Борисов.
През 2007г. е избран за кмет на Габрово.
От 2001 до 2004 г. е изпълнителен директор на Високотехнологичен бизнес инкубатор-Габрово, бил е програмен директор в Институт „Отворено общество"- София.
От 2000 до 2004 г. заема длъжността на главен секретар на Клуб „Отворено Общество"- Габрово.
Работил е като редактор в радио „Габрово“. Дончев е бил учител във Велико Търново, член на различни неправителствени организации и др.
Специализирал е политически науки в Полша, бизнес-мониторинг във Великобритания, подпомагане на малки и средни предприятия в Израел.
През 1997 г. получава магистърска степен по философия от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий". Има и втора специалност по журналистика. Магистър и по стопанско управление от ВТУ.
През 1991 г. завършва математическата гимназия в Габрово.

Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика - Валери Симеонов
Валери Симеонов е роден е на 14 март 1955 г. в град Долни чифлик, област Варна. Председател е на ПП НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.
През 2017 г. е избран за народен представител от листата „Обединени патриоти“.
През 2014 г. също е избран за народен представител от „Патриотичен фронт“.
След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия „Атака“ за общински съветник в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, става председател на Общинския съвет. През януари 2009 г. подава оставка като председател на Общински съвет Бургас, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в „Меден Рудник”.
На 24 януари 1994 г. стартира телевизия СКАТ с първата новинарска телевизионна емисия.
През 1992 г., заедно с Антон Ангелов започва да изгражда кабелна телевизия в жилищен комплекс „Меден рудник“ в Бургас.
През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната телевизионна мрежа в жилищен комплекс „Меден рудник“.
Започва работа по разпределение като помощник-технически ръководител в „Трансстрой”, след това работи в отдела по реконструкции на Летище Бургас и в кораборемонтния завод „Драгни Недев“. Три години плава в Атлантическия океан с траулери на „Океански риболов“, като електромеханик.
Валери Симеонов електроинженерство във ВМЕИ – София. Възпитаник е на ямболската математическа гимназия, която завършва с пълно отличие.

Заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната - Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов е роден на 29 март 1965 г. в град Русе. Председател е на ВМРО и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО".
Каракачанов е зам.-председател в 43-тото Народно събрание. Преди това е бил народен представител в 40-ия и 38-ия Парламент.
През 2011 г. Красимир Каракачанов е кандидат за президент.
Доктор по право на Югозападния университет „Неофит Рилски" с дисертация на тема „Външнополитическата дейност на ВМОРО (1893 – 1918 г.)“ (2014).
Завършил е СУ „Св. Климент Охридски" със специалност история.

Заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи - Екатерина Гечева – Захариева
Екатерина Захариева е родена на 8 август 1975 г. в Пазарджик. На предсрочните парламентарни избори през пролетта на 2017 година Захариева е избрана за депутат от Пазарджишки район като водач на листата на ГЕРБ.
В кабинета „Борисов“ 2 в края на 2015 до 2017 г. Захариева заемаше поста министър на правосъдието.
Преди това тя заемаше поста на началник на кабинета на държавния глава Росен Плевнелиев.
От 6 август до 7 ноември 2014 г. е заместник министър-председател по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в служебното правителство на Георги Близнашки, назначено от президента Росен Плевнелиев.
От 13 март до 29 май 2013 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство на Марин Райков, назначено от президента Росен Плевнелиев.
В първия кабинет на премиера Бойко Борисов е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.
В началото на 2012 година, след като Росен Плевнелиев е избран за държавен глава, с негов указ Захариева е назначена за главен секретар на президента.
През 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване" в Министерство на околната среда и водите.
От 2001 до 2003 г. Екатерина Захариева работи като адвокат.
Завършила е магистратура по право в ПУ „Паисий Хилендарски“. Възпитаничка е на Езикова гимназия „Бертолт Брехт" в Пазарджик с изучаване на немски език.

Министър на финансите – Владислав Горанов
Владислав Горанов е роден е на 30 април 1977 г. в Плевен. От ноември 2014 до януари 2017 г. заема длъжността министър на финансите във втория кабинет на Бойко Борисов.
Народен представител е в 42-то Народно събрание, което напуска по собствено желание през месец февруари 2014 г. След това Горанов е назначен за изпълнителен директор и член на управителния съвет на Общинска банка.
От месец август 2009 г. до месец април 2013 г. заема поста на заместник-министър на финансите.
От 2001 до 2009 г. е началник на отдел „Социални разходи" към Министерството на финансите, Управление на публичните финанси.
През 2001 г. заема длъжността главен експерт в дирекция „Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове" към Министерството на финансите.
От 1998 до 2001 г. е специалист Извънбюджетни сметки и фондове, експерт и директор на дирекция „Финансова политика" към Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа.
Възпитаник е на Математическата гимназия „Гео Милев", Плевен. В периода 1994 - 1999 г. завършва Стопанската академия „Димитър Апостолов Ценов" - Свищов, специалност „Икономика", Магистър по счетоводство и контрол.

Министър на вътрешните работи – Валентин Радев
Валентин Радев е роден на 6 февруари 1958 г. в Елин Пелин. Бил е народен представител от ГЕРБ в 42-рото и 43-ото Народно събрание. В периода от 2009 до 2013 г. Радев е зам.-министър на отбраната в първото правителство на Бойко Борисов.
От 2005 г. е председател на Сдружение на специалистите по боеприпаси в България, а от 2006 г. е индивидуален член на Съюза на учените в България. Член е на Експертната комисия по отбрана на ГЕРБ.
До 2005 г. е научен секретар на СНС по „Военноинженерни науки” към ВАК.
В периода 1999 -2000 г. е заместник-директор на Института за перспективни изследвания за отбраната (ИПИО) в София, а по-късно и негов директор до 2002 г.
Започва кариерата си като началник на служба „Артилерийско въоръжение” в поделение 42610.
Доктор е от 1991 г. и старши научен сътрудник II степен от 1996 г. Преминал е курсове и специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия, както и обучение на ръководни кадри в Европейския център за изследване на сигурността „Джордж Маршал”.
Има аспирантура по аеродинамика и балистика във Военния научно-технически институт в София. Магистър е по икономика от УНСС.
Притежава образователно-квалификационна степен магистър, офицер от АВ - инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества от Висшето народно военно артилерийско училище в Шумен.

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков
Николай Нанков е роден 19 декември 1983 г. в Априлци.
Той е мениджър проекти, народен представител от 42-то Народно събрание, заместник-министър на регионалното развитие в периода 2011-2013 г. и 2014-2017 г. и областен управител на Ловеч 2009-2011 г.
Нанков е бакалавър по „География и геология“. Магистър е по специалността „Регионално развитие и управление“ от СУ „Св, Климент Охридски“.
Притежава сертификат „Привличане на чуждестранни инвестиции", издаден от Българския икономически форум.

Министър на труда и социалната политика – Бисер Петков
Бисер Петков е роден на 6 септември 1963 г. в Монтана. С решение на Народното събрание от 8 септември 2011 г. е избран за управител на Националния осигурителен институт. На 29 юли 2016 г. Парламентът го преизбира на поста с нов четиригодишен мандат.
През март 2003 г. е избран от Народното събрание за заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Осигурителен надзор” и заема този пост до май 2009 година.
През 2002-2003 г. е председател на Държавната агенция за осигурителен надзор към Министерски съвет.
През 1987 г. завършва специалността „Икономика и организация на вътрешната търговия” в Университета за национално и световно стопанство. Има висше икономическо образование - степен „магистър”.
През 1988 г. е преподавател в УНСС, където през 2012 г. става доцент.
Участвал е в редица специализации и обучения, сред които „Икономика на предприятието” във Виенския университет, Австрия, „Публични финанси” в Университета на Лестър, Англия, както и краткосрочни специализации, организирани от Института на Световната банка по въпроси на пенсионната реформа. Доктор е по икономика.

Министър на правосъдието – Цецка Цачева Данговска
Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 г. в сeло Драгана, община Угърчин, област Ловеч.
На предсрочните парламентарни избори през пролетта на 2017 година е втора в листата с кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ. Цачева не успя да влезе в 44-тото Народно събрание, тъй като бе изместена от листата от кандидати, получили повече преференциални гласове.
През 2016 г. е номинира за кандидат за президент от ПП ГЕРБ, като за вицепрезидент е издигната кандидатурата на Пламен Манушев. Отиват на балотаж срещу кандидат-президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова, издигната от ИК и подкрепена от БСП. Цачева и Манушев губят балотажа.
Цачева е първата жена, оглавила българския парламент, заема този пост 2 пъти.
Участвала е в 41-ото, 42-ото и 43-ото НС.
В продължение на седем години и половина е консултант на община Плевен, преди да стане общински съветник от ГЕРБ след местните избори през 2007 година. На местния вот тогава тя е кандидат за кмет на Плевен, но остава трета в надпреварата.
От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия.
Цачева работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел.
Завършила е задочно право в СУ „Св. Климент Охридски“.

Министър на образованието и науката – Красимир Вълчев
Красимир Вълчев е роден на 9 юни 1975 г.
От септември 2009 г. е главен секретар на Министерството на образованието, младежта и науката. Като главен секретар на МОН и експерт в МФ той е участвал в дейностите по регламентиране на делегираните бюджети, изготвяне на разходните стандарти и др.
От 2002 г. е работил в Министерството на финансите, в по-голямата част от времето е бил ангажиран с работа по изготвянето и изпълнението на държавния бюджет в частта му за образование.
По образование е финансист.

Министър на здравеопазването – Николай Петров
Генерал-майор проф. Николай Петров e роден на 29 август 1959 г., в Средец.
От 3 юни 2014 г. е началник на Военномедицинската академия. Избран е за вицепрезидент на Световната асоциация по интравенозна анестезия през май 2014 г.
От 13 март 2013 до 29 май 2013 г. е здравен министър в служебното правителство на Марин Райков.
От 2009 г. е президент на Дружеството на анестезиолозите в България.
От 2008 г. е президент на Българското дружество по парентерално и ентерално хранене.
От 2007 г. е заместник-началник по диагностично-лечебната дейност на МБАЛ – София към ВМА.
От 2004 г. е началник на Катедра по анестезиология, реанимация и интензивно лечение към ВМА.
От 1991 г. е зам.-началник на отделението по анестезиология и анимация във ВМА-Бургас.
Завършва медицина във ВМИ-Варна през 1985 г.

Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 - Лиляна Павлова
Лиляна Павлова е родена на 6 декември 1977 г. Два пъти е избирана за регионален министър.
На предсрочните избори за Народно събрание през пролетта на 2017 г. е избрана за депутат от ГЕРБ в 44-ото Народно събрание.
На предсрочните парламентарни избори през 2013 г. е избрана за депутат от ГЕРБ в 42-рото НС. На предсрочните парламентарни избори през октомври следващата година отново влиза в парламента от листите на ГЕРБ. Месец след вота – през ноември 2014 г., е избрана за министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Борисов 2“.
На 7 септември 2011 година Павлова бе посочена за министър на регионалното развитие и благоустройството от премиера Бойко Борисов и избрана на поста от Народното събрание.
През 2009 г. е назначена заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.
През 2002 година става експерт в дирекция „Национален фонд" в Министерството на финансите. След това до 2009 година е началник отдел в дирекция „Национален фонд" в Министерство на финансите.
Започва кариерата си през 1997 година като финансов мениджър, Програма ФАР BG 9315 „Програма за обучение на мениджъри", като заема длъжността до 1999 година. В периода 1998-1999 година е офис-мениджър, Програма ФАР, Темпус проект „СМЕ-03051-97 Национален академичен център по мениджмънт и капиталови пазари". През 1999 година е експерт по международни проекти, Институт за следдипломна квалификация към УНСС.
Завършва бакалавърска степен „Международни икономически отношения" в УНСС и получава степен магистър по „Публична администрация и европейска интеграция" от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър". Доктор е по икономика. Има следдипломна квалификация „Право" от ИСК при УНСС от 2002 г.

Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Ивайло Московски
Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в град Плевен, България. Завършва УНСС със специалност „публични финанси“, а след това и „финансов мениджмънт“ в Стопанската академия в Свищов.
Между 1995 и 1996 г. е инспектор индустриален риск и промишлено застраховане в „София Инс“. През 1999 г. става председател на борда на директорите и член на управителния съвет на Текстилен комбинат „Монтана“ АД, където работи до 2002 г. През този период е и търговски директор на „Сата“ ООД и член на надзорния съвет на „Аналитик“ АД. От 2002 г. до 2003 г. е търговски директор на „Балтекс комерс“ ЕООД – търговско представителство за индустриално оборудване на фирми от Австрия и Германия. В периода 2003 до юли 2009 г. е управител на „БГ НИТ“ ЕООД – официално представителство на фирма STOLL – Германия за България.
От юли 2009 до май 2011 г. заема поста заместник–министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщениятa.
От май 2011 до март 2013 г. е министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
В периода май 2013 до август 2014 г. е народен представител в 42-то Народно събрание и член на Комисията по транспорта, информационни технологии и съобщенията и на Комисията по енергетиката.
През ноември 2014 г. за втори път е назначен на поста министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Владее английски, немски и руски език.

Министър на културата – Боил Банов
Роден е на 26 май 1971 г. в София. От 1978 г. учи в Седмо СОУ „Свети Седмочисленици”, което завършва през 1989 г.
Боил Банов завършва „Режисура за драматичен театър” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, където се дипломира като магистър през 1999 г. Следвал е и в СУ „Св. Климент Охридски” – специалност „Културология”.
Режисьор е на постановки в различни театри в страната – Народен театър „Иван Вазов”, Сатиричен театър, „Сълза и смях”, Драматично-куклен театър „Иван Димов“ – Хасково и др. Сред по-известните му постановки са: „В полите на Витоша” и „Когато гръм удари” от П. К. Яворов, „Вампир” от А. Страшимиров, „Сако от велур” от Станислав Стратиев, „Пет жени в еднакви рокли” от Алън Бол.
От 15 години Боил Банов е директор на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ – Хасково.
За да може да се издържа докато следва в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”, работи и като сценичен работник по строежа на декорите в Драматичен театър „Сълза и смях”.
Владее английски и руски.
Шахматист е в Шахматен клуб „Ивис+” в София, участва и в шахматни турнири.
Назначен е за заместник-министър на културата в служебното правителство на 14 август 2014 г.
Със заповед от 11 ноември 2014 г. е назначен за заместник-министър на културата в кабинета на премиера Бойко Борисов

Министър на околната среда и водите – Нено Димов
Нено Димов е председател на Института за дясна политика. Роден е през 1964 г. в София. През 1991 г. става магистър по математика от СУ “Св. Климент Охридски”. Доктор по физика на БАН от 1997 г.
През 1996 година започва да се занимава с частен бизнес. В правителството на Иван Костов (1997-2001) е главен секретар на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и заместник-министър на околната среда и водите. Бил е член на УС на Европейската агенция по околна среда в периода 1997-2002. Бил е член на преговорния екип за членство на България в Европейския съюз.
В периода 2005-2009 година е народен представител от „Демократи за силна България“ (ДСБ).

Министър на земеделието, храните и горите – Румен Порожанов
Роден е на 17 август 1964 г. в Разлог. През 1990 г. завършва в УНСС „Икономика и управление на селското стопанство“. Допълнително е завършил две магистратури „Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт“ и „Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт“ пак в УНСС. Специализирал е публични финанси, публично управление и структурни реформи в Обединения виенски институт, Австрия, и в САЩ.
Между 1992 и 2009 г. работи в Министерството на финансите в отдел „Финансиране на специални дейности“, като началник на отдел „Финанси, земеделие, търговия и услуги“ и директор „Финанси на реалния сектор“.
От 2009 до 2011 г. е началник на кабинета на министъра на финансите.
В периода март 2011 – август 2013 г. е изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.
От 6 август до 7 ноември 2014 г. е министър на финансите в служебното правителство на Георги Близнашки.
На 27 ноември 2014 г. Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ отново избира Румен Порожанов за изпълнителен директор на институцията. Подава оставка от поста през февруари 2017 година.

Министър на икономиката – Емил Караниколов
Емил Караниколов е роден на 3 юни 1980 г.
От май 2011 г. е изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.
През 2010 г. е директор на специализираната администрация в Областна управа-София.
От 2006 г. е сътрудник в кабинета на зам.-кмета по сигурността Юлия Ненкова.
От 2004 до 2006 г. е юрисконсулт в Столичната община.
През 2001 г. завършва право в УНСС.

Министър на енергетиката – Теменужка Петкова
Теменужка Петкова е родена на 18 януари 1967 г. Магистър по счетоводство и контрол от УНСС. Преминава обучения в министерствата на финансите на Ирландия, Великобритания и Португалия.
За предсрочните парламентарни избори през пролетта на 2017 година оглавява листата на ГЕРБ в Търговище и е избрана за депутат от 43-ото НС.
От ноември 2014 до началото на 2017 г. е министър на енергетиката във второто правителство на Бойко Борисов.
През 2014 г. е зам.-министър на финансите в кабинета „Близнашки“.
В периода 2010-2013 г. е директор на Агенцията за финансова инспекция (АДФИ).
От 2007 г. е директор на дирекция „Организация и извършване на инспекционната дейност" в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).
От 1992 г. до 2000 г. заема длъжностите финансов ревизор и финансов експерт в Столичното управление „Държавен финансов контрол".

Министър на туризма – Николина Панайотова Ангелкова
Николина Ангелкова е родена на 30 ноември 1979 г. в Крумовград. Магистър по право в УНСС. Тя е избрана за депутат от ГЕРБ в 44-ото НС, след като оглавяваше листата на партията в София-област.
От ноември 2014 до януари 2017 г. е министър на туризма във второто правителство на Бойко Борисов.
През 2014 г. е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета на Георги Близнашки.
През 2013 г. става заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.
През 2011 г. е член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, а до 2013 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресор европейски въпроси, връзки с международните институции, европейско териториално сътрудничество и стратегическо планиране на регионалното развитие.
През 2010-2011 г. е ръководител на звено „Контрол, комуникация и координация” към министъра на регионалното развитие и благоустройството.
В периода 2005-2010 г. е собственик на „Николова и партньори консулт”, последователно е генерален директор на компанията „Херчеса България” ЕООД (2007-2009 г.) и управител на „Хелектор България ЕООД” (2009-2010 г.).
От 2005 г. до 2007 г. е стажант в ГД „Околна среда” на Европейската комисия и съветник към ръководителя на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент, където работи в областта на регионалното развитие, транспорта и околната среда.
От 2002 г. до 2006 г. е председател на Асоциацията за правно развитие и юридически съветник в парламентарната Комисия по регионална политика и благоустройство.

Министър на младежта и спорта – Красен Кралев
Красен Кралев е росен на 2 януари 1967 във Варна.
Красен Кралев е избран за народен представител в 43-тото НС от квотата на ГЕРБ. На 7 ноември 2014 г. Кралев става министър на младежта и спорта на България във втория кабинет на Бойко Борисов.
До 2012 г. Кралев е учредител и заместник-председател на партия „Новото време” до 2012 г.
Президент е на футболен клуб „Черно Море" от 1998 до 2001 г. и от 2003 до 2007 г.
Красен Кралев е бивш национален състезател по лека атлетика и рекордьор на България на 20 000 м за юноши старша възраст.
Завършва Първа езикова гимназия, след това Медицинския университет във Варна. През 1990 г. специализира „Мениджмънт на политически кампании" в университета на Южна Каролина, САЩ.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Кои са министрите в кабинета „Борисов“ 3 (Справка Агенция „Фокус“) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди