изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:39 EEST
ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗАХА 65 ГОДИНИ ОРГАНИЗИРАНО ФУТБОЛНО СЪДИЙСТВО В ГЕН. ТОШЕВО /СНИМКА/    
Спорт65-годишнината на организираното футболно съдийство в Община Генерал Тошево бе отбелязано с тържество. Празничното събитие бе уважено от кмета на Общината Валентин Димитров, представители на Общинска администрация и обществени организации, спортни деятели, изявени футболисти и много граждани.


В своето слово най-дългогодишният председател на ФСК Лазар Господинов подчерта, че организираното футболно съдийство датира от 1952 г. Много са имената на изявените рефери, които винаги безпристрастно и с висок професионализъм са допринесли за развитието на най-популярния спорт. Тази среща е пета поред. Особено запомняща се е 30-годишнината, състояла се на 18.12.1982 г., уважена с присъствието на най-отговорните ръководители на тогавашната Републиканска футболно-съдийска колегия, София, начело с нейния председател Ганчо Фотев, както и Митко Чуков – заслужил и международен съдия и футболен коментатор, Никола Дудин – заслужил съдия, Димитър Цанев – футболен статистик, Стефан Константинов – заслужил и международен съдия, секретар на Зоналната комисия по футбол във Варна, ръководил първия курс за подготовка на футболни съдии в Генерал Тошево и др. Незабравима ще остане и високата оценка, а тя е, че през цялото съществуване на колегията по вина на съдии от Ген. Тошево няма допуснати опорочени или преигравани футболни срещи. С гордост трябва да се отбележи и оценката на една от легендите на ЦСКА д-р Стефан Божков – заслужил майстор на спорта, заслужил треньор и дългогодишен началник на ЦСКА. В поздравителната си телеграма той посочи: „Изненадани сме, че един малък град като Генерал Тошево може да има футболно-съдийска колегия с толкова добре подготвени съдийски кадри, принципни и безпристрастни”. Позволете ми, уважаеми гости, да ви поздравя с 65-годишнината и да отправя специални благодарности на кмета на Общината Валентин Димитров на Общинска администрация, които полагат необходимите усилия за развитието на спорта, каза в заключение Лазар Господинов.
На всички участници в срещата бяха раздадени специално изработени диплянки, в които са поместени кратки биографични данни за съдиите Лазар Господинов, Ангел Колев, Жельо Пенев, Иван Кулев, Герго Стойчовски, Никола Калчев и Станьо Колев. Връчени бяха и символични подаръци, които да напомнят за 65-годишнината на ФСК НДТ.
 


Сходни връзки

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗАХА 65 ГОДИНИ ОРГАНИЗИРАНО ФУТБОЛНО СЪДИЙСТВО В ГЕН. ТОШЕВО /СНИМКА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди