изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:38 EEST
ДВАМА СА НОСИТЕЛИТЕ НА СТИПЕНДИЯТА „ЙОРДАН ПАРУШЕВ”    
ОбразованиеАбитуриентите на Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич Александър Игнатов и Мартин Димитров са тазгодишните носители на стипендията на името на основателя на училището – Йордан Парушев. Освен че, завършват с пълен отличен, двамата имат множество успехи на национални състезания, олимпиади, конкурси и други прояви, обясни директорът на училището Милена Иванова.

Александър има успехи от националния кръг на олимпиадата по физика, има отлично представяне на състезание по английски език, има сертификат Cambridge C1,  занимава се и с музика и технологии.
Мартин също има успехи през годините по физика, математика, състезания и олимпиади по английски език. През 2014 той спечели, след конкурс, едногодишно обучение в САЩ по програма YES Program.Тази година е и на 4-то място по математика в Ловеч - национално състезание за езикови гимназии, занимава се и с футбол и хандбал.
Решението за присъждане на стипендията е взето от Педагогическия съвет на училището, който прави предложение до Общинския съвет. На следващото му заседание в края на месеца двамата зрелостници ще бъдат наградени.
Отличието има и материален характер, но, според Милена Иванова, много по-важен е моралният аспект. „Защото то означава, че продължаваме традицията и помним г-н Парушев”, посочи директорът. Тя обясни, че не е прецедент носителите на стипендията да са двама. През миналата година отличието също бе поделено между двама абитуриенти.
През 2004 година Общински съвет - град Добрич учреди ученическа стипендия на името на дългогодишния директор на Езикова гимназия "Гео Милев" Йордан Парушев. Тя се връчва на ученик от 12 клас за изключителни постижения в учебната и творческа дейност, за принос в издигане на името на училището и града.
Йордан Парушев е един от родоначалниците на идеята за създаване на чуждоезиково училище в нашия град. От 1973 година до края на трудовия си път през 1990 г. Йордан Парушев като директор допринася за развитието на Езикова гимназия като предпочитано и елитно училище.
Миналата година за първи път носителите на стипендията бяха отличени на заседание на Общинския съвет. НДТ
 


Сходни връзки

ДВАМА СА НОСИТЕЛИТЕ НА СТИПЕНДИЯТА „ЙОРДАН ПАРУШЕВ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди