изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:32 EEST
ПРЕИЗБРАХА ЗА ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ ИЛИЯ МИХАЙЛОВ НАЧЕЛО НА СДРУЖЕНИЕ „ЛРД – ДОБРИЧ”    
Лов и риболов За четвърти мандат Илия Михайлов бе избран за председател на Управителния съвет на сдружение „ЛРД – Добрич” - Добрич. Това реши общото събрание на Ловно-рибарското дружество. На него Михайлов отчете изпълнението на основните дейности на сдружението, съобщиха оттам. 

Общо 966 ловци и риболовци са обединени в 33 ловно-рибарски дружини. Сред задачите, по които те работят, са проблемът с хищниците,  бракониерството и закононарушенията при лова и проявата на криворазбран либерализъм към нарушителите в отделни дружини. Изразена, както в доклада, така и в изказванията, бе тревогата на ловците от увеличаващото се безконтролно използване на растително-защитни препарати, както и от разораването на пътищата покрай полезащитните пояси.
В доклада бе отчетено, че през октомври 2016 г. сдружението бе домакин на първия регионален ловен събор "Добруджа '2016", в който участваха и ловци от сдруженията в Силистра,Тервел, Добрич, Вълчи дол, Генерал Тошево, Шабла, Каварна и Балчик. Съборът беше предшестван от редица мероприятия с домакин съответните ловни сдружения от Добруджанския регион: състезания по лов на пъдпъдъци с домакин ЛРД в Балчик; по улов на риба с домакин ЛРД във Вълчи дол; по лов на фазани с домакин ЛРД в Силистра; състезание по ловна стрелба в дисциплината „скийт” с домакин ЛРД в Добрич.
Рекорден брой участници събра проведената през 2017 г. традиционна ловна вечеринка, където са наградени най-добрите ловци и дружини, а притежател на утвърдения  приз „Ловец на годината” стана членът на  ловната дружина в Бранище – Петър Малев Петров. Наградени са също и дружини за постигнати добри резултати при стопанисването и ползването на дивеча: ЛРД  в Бранище, ЛРД  в Златия,  ЛРД  в Козлодуйци, ЛРД в Карапелит, ЛРД  в Дончево, ЛРД в Бенковски, ЛРД  във Владимирово, ЛРД в Овчарово.       
Председателят отчете, че продължава  инициативата по възстановяването и изграждането на нови ловни домове и заслони с доброволен труд, със средства на ловците и на Сдружението. Ремонтирани, възстановени и изградени наново са те в ЛРД в Дончево, ЛРД в Хитово, в  ловните дружини във Владимирово и Божурово. Бе отбелязано, че за стопанисването на дивеча в бъдеще е необходимо подобряване на местообитанията на отделните видове дивеч, чрез обогатяване на хранителната база; създаване на укрития и зони за спокойствие на дивеча; увеличаване на количествата дивеч за разселване и повече внимание в посока подобряване на условията за тяхното адаптиране, подпомагане през неблагоприятните зимни месеци, ефективно регулиране на хищниците.
В доклада си Михайлов посочи, че се засилва чувството на безнаказаност и недосегаемост на нарушителите, поради разминаване на наложените им административни наказания по ЗЛОД и постановления на съдебните инстанции след обжалването им. В рамките на изпълнението на програмата за основните дейности, ежегодно се провеждат дружествени състезания по ловна стрелба с широко участие от страна на ловните дружини. Сдружението развива и стопанска дейност. Нейното  предназначение е да подпомага основно  ловностопанската и рибностопанската дейности. В изказванията бяха направени интересни предложения, които бяха включени в мандатната програма на Сдружението за следващите четири години.
 За членове на Управителния съвет бяха избрани: Валери Веселинов /ЛРД Владимирово/, Димитър Маринов /ЛРД Ловчанци/, Драгостин Байчев /ЛРД Ловчанци/, Здравко Канавров /ЛРД Бенковски/, Иван Маринов /ЛРД Дончево/, Илия Михайлов /ЛРД Паскалево/, Найден Вълков /ЛРД Хитово/, Петко Петков /ЛРД Царевец/, Петър Петров /ЛРД Дончево/, Стефко Костадинов /ЛРД Черна/, Цанко Николов /ЛРД Добрич/. Контролен съвет: Атанас Козарев /ЛРД Бенковски/, Божидар Недялков /ЛРД Добруджа/, Христо Божков /ЛРД Дебрене/. За председател на КС бе избран Христо Божков. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕИЗБРАХА ЗА ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ ИЛИЯ МИХАЙЛОВ НАЧЕЛО НА СДРУЖЕНИЕ „ЛРД – ДОБРИЧ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди