изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-28 @ 12:45 EEST
ВАС ПОТВЪРДИ ИЗБОРА НА ФИРМАТА ЗА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ    
Ред и сигурностВърховният административен съд остави в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията относно избора на изпълнител на ремонта на пречиствателната станция на Добрич.  Българо-австрийското обединение "ГИС аква БГ" ще извършва реконструкцията и разширението на Пречиствателна станция за отпадъчни води – гр. Добрич, която е част от проекта за воден цикъл.

Със свое решение от 1 февруари 2017 г. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбите на осем от останалите участници в обществената поръчка срещу избора на изпълнител.
Така в сила остава Решение №38 от 7.11.2016 г. за класиране на участниците в обществената. Според него, на първо място е класирано Обединение "ГИС аква БГ", София включва "ГИС аква Австрия" ГмбХ, Австрия; "Битумина" ГмбХ, Австрия; "Инфра експерт" ЕООД, София.
Според обявата за обществената поръчка, пречиствателната станция е на 7,5 км северозападно от Добрич, в с. Врачанци, на площ от 9,96 хектара. Прогнозната стойност на поръчката е 27 822 802,99 лева, без ДДС. Срокът за изпълнение е 24 месеца.
Общо 11 бяха кандидатите да извършват реконструкцията на пречиствателната станция в Добрич. Останалите десет участници в обществената поръчка са отстранени поради това, че не са представили всички документи или са пропуснали нещо в техническата част. Така те не продължават напред в състезанието. Единствено австрийско-българското обединение е получило оценка на техническата оферта и е стигнало до отваряне на ценовите предложения. Офертата на "ГИС аква БГ" е 26 594 736,18 лева, без ДДС. Тя е в рамките на прогнозната стойност на поръчката и с нея то печели търга, според Решение №38 от 7.11.2016 г. на комисията.
Предстои да се подпише договор с класираната фирма и да започне подготвителната работа за реализация на дейностите, посочи кметът Йордан Йорданов. НДТ
 


Сходни връзки

ВАС ПОТВЪРДИ ИЗБОРА НА ФИРМАТА ЗА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди