изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:39 EEST
Младен Маринов, гл. секретар на МВР: Извършителят на престъплението в кв. „Витоша“ е трябвало да получи от двамата убити възнагр    
Ред и сигурност София. Лицето и пострадалите са имали търговски взаимоотношения. Той е бил изпълнител на определени строително-монтажни дейности, а пострадалите са били хората, които са извършвали и строителен надзор и финансиране. Това каза на брифинг в Съдебната палата главният секретар на МВР – главен комисар Младен Маринов във връзка със задържането на 57-годишен мъж за убийството на двама души и раняването на трети в столичния квартал „Витоша“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Реално той от тях е трябвало да получи възнаграждението за извършените дейности. Сумата е въпрос на проверка, но става въпрос за над 100 хил. лева“, обясни той. „В момента със задържания се извършват процесуално-следствени действия на място, след което ще се работи с него и в сградата на СДВР“, посочи Младен Маринов. На въпрос дали убитите са български граждани директорът на СДВР Ивайло Иванов поясни, че единият от убитите е с българско и руско гражданство.

София.
Към 16.00 часа приключи операцията на мъжа, ранен при стрелбата в централния столичен квартал "Витоша". Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ "Св. Анна“ –София АД. „Проектилът е успешно изваден и са евакуирани хематомите“, каза д-р Славомир Кондов – началник II неврохиругично отделение в УМБАЛ "Св. Анна“. Пациентът обаче продължава да е в много тежко състояние и е с опасност на живота.

София. Има установени свидетели, пряко на стрелбата очевидци няма, но има такива, които са били наблизо и са присъствали на скандала и в момента се разпитват. Това каза на брифинг в Съдебната палата директора на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов във връзка със задържането на 57-годишен мъж за убийството на двама души и раняването на трети в столичния квартал „Витоша“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Една от версиите, които се проверяват в момента е, че инвеститорите са дължали пари на подизпълнителя“ обясни той. На въпрос дали убитите и извършителя на престъплението за първи път работят заедно ст. комисарят обясни: „Не работят заедно за първи път, работили са и назад във времето“. Ивайло Иванов коментира, че лицата са имали бизнес взаимоотношения, доколкото се знае не е имало сериозни проблеми, но това подлежи на допълнителна проверка. „Лицето не е задържано на мястото на извършване на престъплението“, поясни директорът на СДВР. „Починалият мъж е 79-ти набор, 56- ти е починалата жена, а пострадалият е 82- набор“, обясни Ивайло Иванов.

София. Няма данни за предварителна подготовка на престъплението. Мотивите са неуредени финансови сметки. Това каза на брифинг в Съдебната палата главният секретар на МВР – главен комисар Младен Маринов във връзка със задържането на 57-годишен мъж за убийството на двама души и раняването на трети в столичния квартал „Витоша“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Направени са всички действия за събиране на повече информация относно пострадалите и извършителя, задържан е и извършителя“ обясни той. „На място са установени тримата пострадали, двамата не са давали признаци на живот. Третият е бил неконтактен, но е давал признаци на живот, това е наложило бързото му транспортиране в Окръжна болница“, посочи Младен Маринов и допълни, че към момента лекарите се борят за живота му. „Убиецът и пострадалите са имали и вчера среща за тези неуредени сметки, най-вероятно днес нещата са излезли извън контрол и е извършено това тежко престъпление“, обясни гл. секретар на МВР. „Извършителят няма криминални регистрации, не е известен на полицията до момента. Той е предприемач, който се занимава със строителен бизнес“, каза още той.

София. Убитите са мъж и жена, тежко е пострадало е младо момче на около 30 години, което е с опасност за живота, всеки момент можем да получим най- лошата новина. Това каза на брифинг в Съдебната палата административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова във връзка със задържането на 57-годишен мъж за убийството на двама души и раняването на трети в столичния квартал „Витоша“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Макар и за кратък срок, благодарение на усилията на МВР и СДРВ, това убийство е разкрито. В непосредствена близост до местопрестъплението е бул задържан Драгомир Драганов, за който можем да направим предположение, че е извършител на престъплението“, обясни тя. Прокурор Русинова обясни, че лицето е задържано в лек автомобил, в който е намерено законово притежавано оръжие. „Назначили сме експертиза, предполагаме, че с него е извършено убийството“, уточни тя. „Лицето е привлечено като обвиняем, в следващите дни предстои да бъде изправено пред съда“, посочи Емилия Русинова. „Не става въпрос за криминален или битов инцидент, става въпрос за финансови отношения“, уточни тя. „От събраните доказателства можем да кажем, че между лицето и убитите има граждански отношения“, коментира прокурорът. „Мъжът и жената, които са били убити, са служители на фирма, чиито подизпълнител е задържаното лице“, поясни Емилия Русинова и допълни, че починалата жена е майка на пострадалия.

София. Столични криминалисти задържаха 57-годишен мъж за извършено от него тежко криминално престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Днес, към 10.25 часа, бил подаден сигнал за стрелба в района на кв. „Витоша“ в София. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи са установили смъртта на двама мъже, трети бил ранен тежко и откаран в болница. Веднага стартирали огледите в района, както и заградителните действия. Минути по-късно е задържан 57-годишният Д. Д. Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и причините за извършеното тежко престъпление. По случая е образувано досъдебно производство, а действията по него продължават под контрола на прокуратурата. Във връзка с това днес в 14.30 часа, в зала 2, ет. 4 на Съдебната палата административният ръководител на Софийска градска прокуратура – Емилия Русинова и главният секретар на МВР – главен комисар Младен Маринов ще дадат брифинг.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Младен Маринов, гл. секретар на МВР: Извършителят на престъплението в кв. „Витоша“ е трябвало да получи от двамата убити възнагр | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди