изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:58 EEST
ПОБЕДА ЗА ДЕВОЙКИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В АЛБЕНА    
СпортНационалният отбор на България за девойки до 18 г. победи Черна гора с 5:2 след дузпи във втория си двубой на международния приятелски турнир на УЕФА, който се провежда в Албена. В редовното време срещата завърши при 2:2.

В 21-ата минута Рехщайнер откри резултата в полза на гостите при контраатака. В 38-ата минута националките ни пропуснаха отличен шанс да изравнят, след като Ебру Дормушали и Теодора Йорданова последователно не успяха да отбележат, останали очи в очи с вратарката. В 61-ата минута Попович удвои преднината на Черна гора. Футболистката на гостите овладя дълго подаване, преодоля бранителка и с премерен удар в близкия ъгъл реализира за 0:2. Негативният развой не разколеба националките ни, които проявиха характер и в рамките на три минути успяха да възстановят статуквото. В 80-ата минута Лилия Бирова стреля от пряк свободен удар, топката срещна горната греда, но Тея Пенкова бе на точното място и отбеляза за 1:2. Три минути по-късно Естел Дончева центрира от пряк свободен удар, топката прелята над всички и влетя в мрежата на Черна гора за крайното 2:2.
Според регламента на турнира при равенство в края на редовното време се изпълняват наказателни удари. Нашите момичета показаха по-здрави нерви, а вратарката Дарина Николова отрази три дузпи. За България точни бяха Тея Пенкова, Лилия Бирова и Ебру Дормушали.
В първата си среща на турнира в Албена националният отбор на България за девойки до 18 г. отстъпи на Румъния с 3:4 след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши при 2:2.  НДТ


 


Сходни връзки

ПОБЕДА ЗА ДЕВОЙКИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди