изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:23 EEST
ФОРУМ ТЪРСИ РАБОТЕЩИ ИДЕИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ДОБРИЧ    
ОбществоОколо 50 граждани се включиха в първия форум „Добрич в бъдеще време“, организиран от инициативната група Global Dobrich. Те се събраха в залата на Младежкия център в Добрич, за да споделят идеи за развитието на града.

„Надявам се, че днешният 28 май е събрал в залата на Младежкия център смели граждани на Добрич, които не си мислят, че сме твърде малки, за да искаме да бъдем като другите, които ни харесват“, каза заместник-кметът арх. Боян Коларов, който е и сред инициаторите на форума. Той припомни, че през 1867 г. в тогавашния Хаджиоглу Пазарджик е имало достатъчно много хора, които не са се страхували да кажат, че и те искат да живеят като във Виена, и така преди 150 години е създаден паркът в Добрич, който днес е паметник на парковото и градинското изкуство.
Целта на форума е да се представят работещи идеи за развитието на Добрич и региона, както и да се обсъдят възможностите за практическата им реализация, съобщи водещият Георги Енчев.
„Виждаме смисъл в създаването на глобална общност, която да мечтае, мисли и действа заедно за един по-добър Добрич, по-проспериращ, за един добруджански рай. Вярваме, че красивите идеи могат да пожънат успех, когато постъпят на земята, на нашата добруджанска земя и, когато влетят хора, които да ги осъществят. Търсим посланиците на Добрич в България и по света. Организираме реални и виртуални срещи за възраждането на Добрич като икономически и културен център на Добруджа“, заявиха от инициаторите от Global Dobrich.
Форумът бе открит от председателя на Общинския съвет Иво Пенчев. „Иска ми се да поставим Добрич отново на картата на света и за Добрич да се говори със завист и възхищение, за нашия град да се казва, че Добрич е едно наистина добро място“, каза той.
Димитър Събев направи презентация на тема „Икономика на  периферията: производство, консумация,  развитие“. Румен Драганов говори за „Туризмът като (не)осъществена мечта за един град“. Представянето на Надежда Пампорова бе на тема „Граждански инициативи за екологична и общностна отговорност - Еко селище ДоброЖънци“. Във втората пленарна сесия говориха Аспарух Коев на тема „Как да пре-създадем ИТ индустрията в Добрич - използвайки ресурсите от София и чужбина" и Пепина Митева - "Силата на Вдъхновението".
В следобедните часове бяха сформирани модерирани панели по отделните теми, в които се дискутираха различните възможности. Накрая групите представиха своята работа в пленарна сесия на форума. НДТ


 


Сходни връзки

ФОРУМ ТЪРСИ РАБОТЕЩИ ИДЕИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди