изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:01 EEST
КРАСИМИР КИРИЛОВ: ПРЕД НАС СТОЯТ ТЕЖКИ ЗА РЕШАВАНЕ ПРОБЛЕМИ В ОБЛАСТТА    
НовиниНовият областен управител получи от Детелина Николова символичния ключ на област Добрич



Новият областен управител на Добрич Красимир Кирилов получи символичния ключ на областта. Той му бе предаден в присъствието на екипа на областна администрация и на медиите от неговия предшественик Детелина Николова.
Ключът е с изображенията на гербовете на осемте добруджански общини и златните житни класове на Добруджа.
„Новата управленска коалиция в България наложи свои политически решения, по силата на които областна администрация Добрич ще работи с нов екип областен управител и заместник-областни управители“, каза Николова. Тя благодари на екипа на областна администрация, на всички ръководители и служители от териториалните органи на изпълнителната власт, бизнеса, неправителствените организации, на общините и на жителите на област Добрич. Пожела успех на новия екип – областен управител и заместник-областни управители, прозрачно управление при запазване принципите на законността в интерес на жителите, в интерес на регион Добрич.
Почистването на река Батовска и ремонтът на пътя Варна-Добрич са сред сериозните проблеми, чиято реализация трябва да се завърши, заяви Николова. Тя посочи, че е в ход е процедурата за избор на изпълнител за водно-спасителната дейност на неохраняемите плажове. Тя до края на месеца трябва да бъде финализирана, за да има фирма, с която областната управа ще работи. Очаква се по трансграничен проект България – Румъния РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ да получи достатъчно техника за реакция при
На въпрос в каква посока ще поеме от тук нататък, тя заяви, че това са твърде лични неща и се въздържа от коментар. 
„Поемам поста областен управител с благодарност за гласуваното  доверие, дадено ми от Министерски съвет и с осъзната отговорност за тежестта, която поемам“, заяви Красимир Кирилов. И посочи, че пред екипа стоят тежки за решаване проблеми в област Добрич.
„Един от основните ми приоритети ще бъде чрез механизмите, които има областна администрация да създадем условия за реализация на младите хора в Добричка област. Ще лобираме за привличане на инвестиции и за създаване на качествени работни места. Трябва да направим всичко, зависещо от нас. В партньорство с общините да спрем процеса за обезлюдяване на добричка област. Ще управляваме държавната собственост с грижата на добър стопанин. Ще положим необходимите усилия за привличане на европейско финансиране за реализиране на значими инфраструктурни проекти. В партньорство с общините ще работим за устойчиво развитие на областта, подобряване на инфраструктурата, за стимулиране и насърчаване на бизнеса, облекчаване на неговата работа, както и да повишаване на заетостта и доходите на жителите в нашата област. С особено внимание ще се грижим за сигурността, реда и спокойствието на хората, особено в малките населени места. В сътрудничество с кметовете на общините ще търсим и намираме правилните законосъобразни решения. Ще разчитам на опита на всеки един служител на областна администрация“, каза Кирилов. Той заяви, че ще заложи на екипната работа.
За себе си той каза, че е на 31 години. Роден и израснал е в Добрич. Тук е завършил средното си образование, а след това магистратура в Стопанска академия „Д. Ценов“ в Свищов.
„Не съм човек на многото приказки, а на действието и на работата. Боравя по-добре със сметки и цифри, отколкото с думите“, каза още най-младият областен управите

 


Сходни връзки

КРАСИМИР КИРИЛОВ: ПРЕД НАС СТОЯТ ТЕЖКИ ЗА РЕШАВАНЕ ПРОБЛЕМИ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди